RIB- Safari i Moskstraumen

Vi drar ut mot en av verdens farligste havstrekninger, beryktet og fryktet av sjøfarere i tusener av år. Omtalt av grekeren Pytheas for over 2000 år siden, og av verdenskjente forfattere som Jules Verne, Herman Melville og Edgar Allan Poe. Det skrives om Den store Male, en virvelstrøm som dro alt som kom i nærheten av den til bunns i det mørkeste dypet. Båter ble knust til pinneved, store hvaler hylte av redsel i det de møtte deres endelikt i en voldsom og frådende malstraum. Fantasien kjente ingen grenser, men ingen røyk uten ild? Vi tar deg med dit ut – så kan du få se selv!

Aktiviteter
20.07.201722:25 Hege

På turen er vi innom flere spennende fraflyttede plasser:
Veiløse Ånstad, som var et av de største fiskeværene i Lofoten i sin glanstid. Nå er det bare grunnmurene igjen, et fantastisk støanlegg – og et spennende område som lar fantasien få fritt løp.

Vi er også innom Hell og Refsvika på Lofotens barske Yttersia. Fraflyttede plasser der man den dag i dag kan få følelsen av hvordan det var å leve av havet for hundre år siden. På Refsvika er det også en gigantisk kysthule hvor steinalderfolket laget hulemalerier på veggene for over 3000 år siden.

Vi tar også en avstikker til Svarvan og Buholman – små øyer og skjær ute ved Moskstraumen. Her finner vi en havsulekoloni og flere andre fuglefjell, og en nødbu som ble bygget av Værøyfiskerne for å berge de som ikke klarte å komme seg tilbake fra Moskstraumen når uværet var ute.

Turen går fra Brygga på Å hver dag kl. 10.00
Varighet ca. 2 timer

Kr. 800,- pr. pax

Sikkerhetsinstruks blir gitt før vi går om bord.

Ruten kan bli lagt om eller endret pga. værforhold.

Turen blir gjennomført med minimum 4 pers.

Ta med gode sko og lue, vanntett bag for kamera kan være en fordel.

Inkludert:
- Varmedress
- Flytevest
- Hansker
- Briller

Å i Lofoten
8392 Sørvågen

Telefon: 7676092100
E-post: booking@smakenavlofoten.no
Nettside: www.smakenavlofoten.no