Reise med privat- eller leiebil til Lofoten

Mange av de reisende til Lofoten kommer med bil. Om du velger denne reisemåten har du flere muligheter for å reise inn og ut av Lofoten. Om du ikke vil reise til Lofoten med ferge, er E10 fra Sverige alternativet.

03.07.201312:47 Mariell Hagen

Bil:

Strekningen E10 går fra Luleå i Sverige og vestover til Å i Lofoten. Mange velger ferge fra enten Skutvik, Bognes eller Bodø, mens andre kommer fra Sverige via Kiruna. Fra Harstad eller Narvik kan man kjøre «Lofast» (Lofotens fastlandsforbindelse). Kjører du bil i Lofoten er det fergefritt fra Moskenes i sør til Fiskebøl i nord. Se her for informasjon om fergene til og fra Lofoten:

https://lofoten.info/transport/?Article=18

Ruteopplysningen for Nordland finner du her:

https://www.reisnordland.no

De fleste av Lofotens øyer er knyttet sammen med bruer og tuneller og har en samlet distanse fra Fiskebøl til Å på 163 km på E 10. Totalt finnes det 6 forskjellige tuneller i Lofoten: Åtunellen (123 meter), Seljelitunellen (1052 meter), Ramsviktunellen (404 meter), Hamnøytunellen (1461 meter), Fjøsdalen tunell (1641 meter), Nappstraumtunellen (1 776 meter, og undersjøisk) og Rørvikskartunellen (726 meter).

Nasjonal Turistveg gjennom Lofoten viser deg severdigheter og fine avstikkere for å se og oppleve mest mulig. Her finner du fine rasteplasser og utsiktspunkt for å få strekt på beina. Strekningen er på 230 km fra Raftsundet i nord til Å i sør. Du kan lese mer om Nasjonal Turistveg her: https://lofoten.info/nasjonal-turistveg

Leiebil:

I Lofoten er det flere firmaer som har bilutleie. Kontaktinformasjon til en av de vi anbefaler finner du under. Det er også mulig å leie bil på Harstad/Narvik Lufthavn Evenes eller i Bodø og kjøre til Lofoten. Fra Evenes til Svolvær tar det ca. 2 timer og 30 min å kjøre, avhengig av føre- og kjøreforhold. Beregn mer tid på vinteren.

Avis Lofoten: www.avis-lofoten.com

, click to open in lightbox