Gallerier og museer i Lofoten

Med gallerier, kunstutsalg og håndtverksbutikker på hvert nes byr vi kunstinteresserte til Lofoten på oppdagelsesreise. Fra kaviarfabrikk til samtidskunstarena. Kunstfestivaler og fotoutstillinger. Se en glassblåser i aksjon og kjøp et trykk av Espolin Johnson fra hans galleri i Storvågan.

Artikkel
25.06.201310:36 Sissel Hansen

Kunstnere og Lofoten

Visste du at Lofoten har flere titalls kunstnere som bor og lever i øyriket her? Bli med på en spennende reise gjennom Lofoten hvor gleden av å skape viser seg gjennom bilder og skulpturell kunst. Også tilreisende fra hele verden kommer til Lofoten for å hente inspirasjon til sitt arbeid, hvor kunst og kulturliv har stor plass. Særlig bildende kunstnere har gjennom mange generasjoner skildret Lofoten både gjennom kultur og natur. Her er gallerier og utstillinger, og noen steder finner du kunstnerne selv i ferd med å utforme sine verk. Vi lover deg noen overraskende oppdagelser, og kanskje gjemmer Lofoten på skatter du vil ha med deg hjem. 

Museer

Hvem har ikke hørt om Lofoten med Lofotfiske, væreiere og fiskerbonden? Kystsamfunnet som opp gjennom tidene har vært en viktig bidragsyter nasjonalt til rikdom gjennom fiskeeksport. Store handelsmarked har funnet sted her, og arkeologisk utgravning har avdekt største høvdingsete fra vikingetid som noen gang er funnet. Bli med gjennom våre mange museer på en historisk vandring gjennom 9000 år, og kanskje du vil prøve deg som roer på vikingskip, eller spise kanelsnurrer bakt i den store steinovnen på Å? Velkommen til historiske Lofoten!

Galleri Lofotens Hus - © Tofoto, click to open in lightbox
Lofotr Vikingmuseum - © Tommy Simonsen/To-Foto AS, click to open in lightbox
Nordlyslandet, Akvarell av Dagfinn Bakke, click to open in lightbox