SI.LO

På SI.LO (Signert Lofoten) kan du få et innblikk i bredden av hva Lofoten har å by på av kunst og kunsthåndverk.Galleri
24.06.202015:20 Tobias Kongevold Forsaa

Meieriet kultursenter på Leknes, midt i Lofoten, finner du utstillingsrommet SI.LO. Her vises en utstilling med kunst og håndverk fra hele Lofoten.


SI.LO eies av Nina Beyer og Maria Kirkesæther og ble etablert med mål om å synliggjøre profesjonaliteten, kvaliteten og den store bredden av kunst og håndverk som finnes i øyriket. Alle kunstnerne som er representert i galleriet kommer fra eller har sitt virke i Lofoten.

Her finner du blant annet tekstiler fra Rundt og rundt redesign, smykker fra 925 Catrine Linder og keramikk fra Gunvor Tangrand og Signert Netta Alt er nøye utvalgt og satt sammen slik at besøket på SI.LO skal bli en kulturopplevelse i seg selv.

I tillegg stiller Nina Beyer også ut egne verk. Hun er oppvokst på Gravdal i Lofoten, og har utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen. Ifølge henne selv henter motivene henter næring i en indre feminin og drømmende verden og pendler mellom fantasi og virkelighet.

Nina Beyer og Maria Kirkesæther legger stor vekt på formidlingen, og de ansatte i galleriet har god kunnskap om den ulike kunsten og kunsthåndverket som presenteres. Slik håper de å kunne skape undring – og å få publikum til å åpne øynene og bevege seg inn på felt de kanskje ikke opplever så mye av i hverdagen.

Visste du at...

...SI.LO også selger silkeskjerf laget av Nina Beyer?

Beliggenhet

På SI.LO (Signert Lofoten) ligger i Meieriet kultursenter på Leknes, midt i Lofoten. Leknes kan by på ulike kulturarrangementer gjennom hele året, i tillegg til et godt utvalg av butikker, kjøpesentre og spisesteder.


Besøket på SI.LO kan avsluttes med en tur innom Huset kafé for god stemning og deilig kaffe. Du kan også besøke I galleri med verk av Inger Unstad.

Åpningstider

Ut mai:

Mandag til fredag: 10:00-15:30

Lørdag:12:00-15:00

Søndag: stengt

www.signertlofoten.no

Adresse: Storgata 29, Leknes

Telefonnummer: +47 481 75 00

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Se flere/See more