Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga tar deg tett på kunsthåndverket – med åpne verksteder hvor du kan oppleve glassblåsere og en keramiker i arbeid.

Galleri
22.06.202008:51 Sissel

Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga i Henningsvær ble bygget tidlig på 1900-tallet av et engelsk farmasøytisk firma for produksjon av medisintran. I dag, godt over hundre år seinere, er det ikke en eneste dråpe fiskeolje igjen. Isteden sørger dyktige kunsthåndverkere for å fylle den tradisjonsrike brygga med moderne, norsk design.

Engelskmannsbrygga

Verkstedfellesskapet ble etablert i 1997, og består i dag av keramiker Cecilie Haaland, glassblåserne Heidi Kristiansen og Mette Paalgard og fotograf John Stenersen. Helt siden oppstarten har gjestene blitt ønsket velkommen inn i varmen. Med åpne verksteder er det mulighet for å få innblikk i kunsthåndverkernes arbeidsprosess og lidenskap for faget.

Kunsthåndverkerne merker en økende interesse for det genuine. Stadig flere gjester setter pris på lokalt håndverk, spennende design og det inviterende, åpne verkstedmiljøet. Et varierende utvalg av funksjonelt kunsthåndverk gir mulighet for unike reiseminner som skaper hverdagsglede i hjemmet.

Engelskmannsbrygga

Galleriet kan by på et bredt utvalg av kunsthåndverk, hele veien kjennetegnet av et bevisst og helhetlig design. Kunsthåndverkerne arbeider kontinuerlig med utvikling av nye produkter. Samtidig er de bevisst at mange av de klassiske produktene er blitt samleobjekter blant trofaste kunder.

Om du selv ønsker å utfordre din kreative side, tilbyr glassblåserne en handmade-opplevelse hvor de gir deltakerne en introduksjon i glassets verden. Denne aktiviteten kan tilpasses både større og mindre grupper, og er mulig ved forhåndsbestilling.

Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga ligger midt på torget i Henningsvær. Her er det kort vei til koselige kafeer, overnattingssteder, galleriet 925 Catrine Linder, kunsthallen Kaviarfabrikken, kulturhuset Trevarefabrikken og Galleri Lofoten.

De siste årene har Henningsvær gått gjennom en stor forvandling – fra å være et tradisjonelt fiskevær med få øvrige tilbud, til dagens urbane senter for kunstnere, kulturentusiaster og friluftselskere. Å ta en spasertur kailangs for å se gammel kystkultur møte den moderne tid, kan være en flott opplevelse i seg selv.

Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga

Engelskmannsbrygga

Åpningstider 2021:

1.mars-30.mai: onsdag-søndag 11.00-16.00

31.mai-14.juni: alle dager 10.00-18.00

15.juni-15.august: alle dager 10.00-21.00

16.august-30.august: alle dager 10.00-18.00

31.august-19.desember: onsdag-søndag 11.00-16.00

Telefon: 48129870

www.engelskmannsbrygga.no

Adresse: Dreyersgate 1, Henningsvær

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen