Lofoten Glass

På Lofoten Glass kan du nyte nordlyset hele året – og attpåtil ta det med deg hjem.

Galleri
22.06.202013:15 Tobias Kongevold Forsaa

Glassblåsing er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. For Cathinka Mæhlum er det viktig å formidle og ta vare på historien, og samtidig ha fokus på moderne og stilreint design. Cathinka Mæhlum er oppvokst i Trondheim, og ble fanget inn i glassets verden da hun som ungdom jobbet i kjemilaboratoriet til faren. De ulike prøvene ble lagt på ampuller av glass, og Cathinkas jobb var å forsegle disse ved å brenne av toppen på ampullene.


Helt siden da har hun vært fascinert av glassets magi. Og etter utdanning ved Glasskolan i Sverige, fikk hun etterhvert anledning til å etablere sin helt egen glasshytte i Kabelvåg.

Glasshyttas gjester kan se Cathinka i aksjon når hun arbeider. Hun lager blant annet bruksgjenstander som vinglass, drikkeglass, karafler og skåler. Hun designer også smykker og kunstverk. En av Cathinkas spesialiteter er Aurorakula. Her har hun, som hun selv sier, fanga nordlyset inne i en glasskule. Ta også en kikk på den populære vippekaraffelen, som hun designet allerede på glass-skolen og som har fulgt henne siden.


Lofoten Glass tilbyr kurs i å lage glassperler. Her får deltakerne oppleve hvordan det er å jobbe med flytende glass foran flammene, samtidig som at terskelen er så lav at de fleste får til å lage et ferdig produkt. Cathinka arrangerer også kveldseventer hvor hun viser fram håndverket, designprosessen og ulike teknikker.

Visste du at...

... Cathinka Mæhlum arbeider profesjonelt med skulpturer av is og snø i deler av vintersesongen?

Beliggenhet

Et besøk hos Lofoten Glass kan kombineres med andre opplevelser i Kabelvåg. Her kan du blant annet besøke Lille Kabelvåg galleri og kunstmuseum og Rundt og rundt redesign. En spasertur i Kabelvågs gater og en kaffe på torget er også å anbefale. Storvågan, med opplevelsessenteret SKREI, ligger rett vest for Kabelvåg. Her finner du Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet.

Åpningstider 2021:

Tirsdag-fredag 11.00-16.00.

Lørdag 11.00-15.00

Adresse: Steinveien 15, Kabelvågwww.lofotenglass.com

Telefon: +47 938 78 472

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Se flere/See more