Lofoten Wool

Hos Lofoten Wool blir du ønsket velkommen av lykkelige sauer, og kan deretter boltre deg i lekre ullprodukter fra den samme gjengen.


Galleri
24.06.202010:42 Tobias Kongevold Forsaa

Sauene har sørget for solide bidrag til varene som er til salgs i verkstedutsalget Høystålet. Den ene av Lofoten Wool sine to hovedkolleksjoner består av ull blant annet fra gårdens egne dyr, mens den andre kolleksjonen er av Norsk Kvit Sau (crossbred) fra øya Røst.


På Høystålet finner du et rikt utvalg av garn fra begge kolleksjonene, i tillegg til skjerf, pledd og sjal i Lofoten Wool sitt eget design.

Ragnhild Lie kommer opprinnelig fra Lillehammer, og har tekstilutdannelse fra bl.a Kunst- og håndverkskolen i Bergen. I 2014 etablerte hun Lofoten Wool. Lie er opptatt av å ta vare på så mye av råvarene som mulig, og etter slaktinga på høsten selges det også kjøtt fra årets lam. Av fettet koker de såpe med lokale planter. Utsalget byr ikke minst på lekre strikkepakker og oppskrifter – og gensere, kofter, luer, sokker og votter strikket av kvinner i lokalområdet.

Når du svinger inn på gården på Stamsundhalvøya – midt mellom Stamsund og Leknes – blir du møtt av en flokk villsauer. Ifølge vertskapet er dyrene både nysgjerrige og sosiale, og de løper gjerne til gjerdet for å hilse på gjestene. Særlig for barna er dette stor stas.


Nærheten til havet, og en meny med friskt gress, tang og tare gjør at fårekjøttet fra Lofoten er viden kjent for sin prima kvalitet. Etter et besøk på Lofoten Wool vil du skjønne at også ulla – med dens unike spenst og slitestyrke – er av tilsvarende kaliber.

Visste du at...

...ryktene forteller at et av gulvteppene i Det hvite hus i Washington D.C. laget av ull fra Lofoten?

Beliggenhet

Lofoten Wool ligger på Stamsundhalvøya, midt mellom Stamsund og Leknes (sju kilometer fra hvert av stedene). For en flott naturopplevelse anbefales det å kjøre Valbergveien. Besøket på gården kan kombineres med en gåtur opp i høyden på Gangskaret. På fine sommerdager kan du gjerne ta med badesko og teste temperaturen i lofothavet.


Både Stamsund og Steine er autentiske fiskevær som kan være vel verd en visitt. Fra Steine er det også flotte padlemuligheter.

Åpningstider 2021

Onsdag - torsdag: 10:00 - 16:00.

Lørdag: 10:00 - 16:00.

www.lofoten-wool.no

Adresse: Steineveien 294, Stamsund

Telefonnummer: +47 90 50 40 01

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Se flere/See more