Nordnorsk Kunstnersenter - NNKS

Med samtidskunst fra både inn- og utland ønsker Nordnorsk kunstnersenter å overraske og bryte med publikums forventninger.


Galleri
24.06.202011:54 Tobias Kongevold Forsaa

Ønsker du deg en høykvalitets kunstopplevelse i Lofotens største by? Da bør du definitivt avlegge Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) et besøk.


NNKS er et senter for visuell kunst, som har administrasjon og galleri i Svolvær. I tillegg arbeider de med en rekke ulike prosjekter i resten av landsdelen. NNKS er grunnlagt og eid av regionale kunstnerorganisasjoner, og har eksistert siden 1979.

I galleriet i Svolvær er det et løpende utstillingsprogram, med fem utstillinger i løpet av året. NNKS er et visningsrom for nordnorske kunstnere, og er samtidig opptatt av å hente impulser fra andre steder – både fra Norge og utlandet.


Sommeren 2020 (fra 27. juni til 16. august) vises utstillingen «Det øyet ikke ser» av Marianne Bjørnmyr og Hanne Grieg Hermansen.

NNKS har som mål å vise favne bredden i samtidig kunst- og kunsthåndverk – med ulike uttrykk og ved bruk av ulike medier. I tillegg til at utstillingene skal gi gjestene en fin opplevelse, skal de også sørge for å overraske og bryte med folks forventninger. Og aller helst sørge for at publikum får oppleve noe de aldri har opplevd tidligere.

Kunstbutikken som ligger i tilknytning til galleriet er landsdelens største kunsthandel. Her finner du et bredt utvalg av kunst av kunstnere fra regionen, men også av andre norske kunstnere. Kunsten er i mange ulike teknikker, formater og prisklasser.


Visste du at...

...flere hundre nordnorske kunstnere har hatt utstilling ved NNKS?

Beliggenhet

NNKS ligger på torget i Svolvær, midt mellom Thon hotell Lofoten og turistinformasjonen.


Svolvær er den største byen i Lofoten og kan by på en rekke kulturelle opplevelser, forestillinger og konserter. I tillegg er det et utmerket utgangspunkt for turer ut i naturen. En fottur til fjellet Svolværgeita er stadig populært.


Foretrekker du å holde deg i lavlandet kan du gå på shopping i byens mange butikker, ta en rusletur langs kaia eller du kan nyte en kaffe på torget.

Åpningstider vinter/vår 2021

Tirsdag - Søndag 10-16

Mandag: stengt

www.nnks.no

Adresse: Torget 20, Svolvær

Telefon: +47 400 89 595

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Se flere/see more