Rundt & Rundt Redesign

På Rundt & Rundt Redesign kan farmors gamle duk bli forvandlet til en stilig brødkurv.

Galleri
24.06.202014:50 Tobias Kongevold Forsaa

Toalettmapper, brilleetui, sminkepunger, ørepynt og matpakkeposer er bare noen få eksempler på hva Sylvia Henriksen evner å trylle ut fra utdaterte gardiner, gamle sengeklær eller stoffprøver fra møbelbutikker.


Henriksen kommer opprinnelig fra Svolvær, og etter studier innen grafisk design, kunst og gullsmed i London og Oslo vendte hun nesen mot nord igjen. For ti år siden etablerte hun Rundt & Rundt Redesign i Kabelvåg – et åpent verksted med butikkutsalg.

Stedet har en miljøvennlig profil, og Sylvia Henriksen er opptatt av å vise at det er fullt mulig gjenbruke bruke mange av de materialene og gjenstandene som egentlig skulle i kontaineren.


I verkstedutsalget tilbys et rikt utvalg av produkter laget av Sylvia Henriksen. I tillegg er det mulig å ta med egne, gamle tekstiler og be henne utforme noe nytt og nyttig. Slik kan en brodert duk bli til en fin brødkurv eller kanskje en liten bunke tøyservietter – og samtidig en hyllest til den som en gang i tiden brukte timevis på håndarbeidet.


Blant Henriksen tekstilprodukter finner du også malerier av Bjørn Tore Stavang.


Kunsthåndverkeren syr og designer i butikken, og slår gjerne av en prat om gjenbruk mens hun arbeider. Og om du da blir inspirert til å hente fram symaskinen hjemme, blir hun strålende fornøyd.

Visste du at...

...Sylvia Henriksen også tar bilder – og at postkort med fotografiene er i salg på Rundt & Rundt?

Beliggenhet


Rundt & Rundt Redesign ligger midt i gågata i Kabelvåg. En rusletur gjennom de koselige gatene med gamle trehus anbefales på det varmeste. Ta en kaffe på torget, stikk innom bakeriet over gata eller spis en steinovnsbakt pizza på Arbeidern.


Et besøk på Rundt & Rundt Redesign kan kombineres med en tur til Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum og Lofoten Glass. Storvågan, med opplevelsessenteret SKREI, ligger rett vest for Kabelvåg. Her finner du Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet.
Vil du heller opp i høyden kommer du neppe til å angre på en tur til Dronningtinden.


Vil du heller opp i høyden kommer du neppe til å angre på en tur til Dronningtinden.

Åpningstider

Onsdag til fredag: 11:00-16:00.

Lørdag: 11:00-15:00.

Mandag, tirsdag og søndag: stengt.

Utvidet åpningstid på sommeren.

Adresse: Torggata 10, Kabelvåg

www.rundtogrundt.no

Telefon: +47 958 99 723

Foto: Dan Mariner

Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Se flere/See more