Klatring i verdensklasse

Lofotveggen! Bare navnet sier sitt om klatremulighetene som finnes i det fantastiske øyriket. Lofoten er full av fantastisk fjell og klatreruter for alle nivåer. Blant klatrere er Lofoten anerkjent som en av de beste destinasjonene for klatring i Norge og til og med i Europeisk sammenheng er det i toppsjiktet.

03.02.201414:38 Kristian Nashoug

Fjellklatringen i Lofoten er av høy klasse. Mesteparten av aktiviteten foregår på Austvågøy, men det finnes også muligheter lenger vest i Lofoten.  

Utenfor Henningsvær, Kalle og Svolvær er det enkel adkomst til klatrerutene. Kvaliteten på fjellet svært god, med fast granitt med god friksjon. Omgitt av spektakulær natur gjør fjellklatringen i Lofoten til en unik opplevelse. 

Mesteparten av klatringen i Lofoten er såkalt ”tradisjonell klatring”, noe som innebærer at klatrerne setter sine egne sikringer i fjellet. Det finnes også noen boltede ruter, altså sportsklatring.

Klatre med guide gir de beste og tryggeste opplevelesene

Nord Norsk Klatreskole og Northern Alpine Guides er to leverandører av guidetjenester for klatring i Lofoten. Begge har høyt kvalifiserte guider som sikrer deg de beste klatreopplevelsene i Lofotens fantastiske granitt.

Klatrekurs

Det tilbys mange forskjellige kurs i forbindelse med klatring i Lofoten: grunnkurs, videregående kurs, fjellklatringkurs, kameratredningskurs, instruktørkurs, alpeklatring kurs, halvårskurs. Arrangørene av kursene er Nord Norsk Klatreskole eller Northern Alpine Guides.

 

Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com
Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com
Kristian Nashoug