Klatring i verdensklasse

Lofotveggen! Bare navnet sier sitt om klatremulighetene som finnes i det fantastiske øyriket. Lofoten er full av fantastisk fjell og klatreruter for alle nivåer. Blant klatrere er Lofoten anerkjent som en av de beste destinasjonene for klatring i Norge og til og med i Europeisk sammenheng er det i toppsjiktet.

03.02.201414:38 Kristian Nashoug

Fjellklatringen i Lofoten er av høy klasse. Mesteparten av aktiviteten foregår på Austvågøy, men det finnes også muligheter lenger vest i Lofoten.  

Mesteparten av klatringen i Lofoten er såkalt ”tradisjonell klatring”, noe som innebærer at klatrerne setter sine egne sikringer i fjellet. Det finnes også noen boltede ruter, altså sportsklatring. Klatre utenfor Henningsvær, Kalle og Svolvær hvor det er enkel adkomst til klatrerutene. Kvaliteten på fjellet svært god, med fast granitt med god friksjon. Omgitt av spektakulær natur gjør fjellklatringen i Lofoten til en unik opplevelse. 

Klatre med guide gir de beste og tryggeste opplevelesene

Nord Norsk Klatreskole og Northern Alpine Guides er to leverandører av guidetjenester for klatring i Lofoten. Begge har høyt kvalifiserte guider som sikrer deg de beste klatreopplevelsene i Lofotens fantastiske granitt. Klikk her for en oversikt over klatreturer med guide som tilbys i Lofoten. Tenker du å klatre og ta det berømte hoppet over Svolværgeita - som kanskje er en av de mest populære klatreruter i Lofoten - finner du pris og mer info her.

Klatrekurs

Det tilbys mange forskjellige kurs i forbindelse med klatring i Lofoten: grunnkurs, videregående kurs, fjellklatringkurs, kameratredningskurs, instruktørkurs, alpeklatring kurs, halvårskurs. Arrangørene av kursene er Nord Norsk Klatreskole eller Northern Alpine Guides.

 

Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com, click to open in lightbox
Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com, click to open in lightbox
Kristian Nashoug, click to open in lightbox