Opplev Lofotfisket

Lyst å oppleve Lofotfisket? Fiskere fra store deler av kysten har i generasjoner deltatt på dette verdenskjente torskefisket som foregår rett utenfor Lofotens øyer fra februar til utgangen av april.

25.06.201309:29 Mariell Hagen

Det er skreien som gjør sin gytevandring fra Barentshavet inn mot norskekysten, og som har Lofoten som sitt endelige mål for ferden. Selv om endel av fisket foregår et godt stykke fra land med større fartøy, så holder fremdeles småbåtflåten til i fiskeværene, og flere av fiskerne har tilrettelagt for at du kan få bli med og oppleve livet på Lofothavet.

Eller kanskje du vil delta på organiserte turer hvor du får fiske med stang fra ripa, og kanskje koker dere fisken om bord? I Lofoten har vi flere som tilbyr utleie av både båter og utstyr om du heller ønsker det. Om du velger "Les mer og bestill" vil du få opp ulike tilbud på leie av båt eller organiserte fisketurer.

Pakketilbud til den fiskeinteresserte denne vinteren

Ballstad:

Sjøstrand Rorbuer og Fisk har denne vinteren et tilbud for deg som ønsker å oppleve skreifiske med yrkesfisker og bo i tre dager i autentiske rorbuer. Trykk her for mer informasjon om dette tilbudet. Pris fra 3990 kr per person.

Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge har også et tilbud i vinter hvor 3 netter overnatting, leie av egen båt og en dag på havet med en ekte fisker er inkludert. Prisen er 5990 kr for 2-3 personer. 

Svolvær:

Svinøya Rorbuer har tatt imot gjester og fiskere i snart 200 år. De tilbyr pakker med overnatting, mat og profesjonelle fiskeguider med lokal kjennskap. De bruker både sertifiserte guider og sikre båter utrustet med fiskeutstyr, GPS og ekkolodd. Pris fra 3330 kr per person.

Flakstad:

Om du er ute etter å bo fredelig ved havet og oppleve Lofotfisket med familien eller venner har vi et godt tilbud til deg. Bli med MK Simar om bord og bli kjent med yrkesfiskerens hverdag på havet. Bo godt i en ekte fiskerhjem, og nyt det Lofoten har å by på i 3 dager! Pris fra 1629 kr per person.

Hamnøy:

Lyst til å bli fisker for en dag under det årlige Lofotfisket? Eliassen Rorbuer tilbyr overnatting og 21-fot Smartliner-båter med 60-80 hk, GPS, ekkolodd og kapasitet opp til 4 pers. Trykk her for mer informasjon.

VM i Skreifiske

Hvert år arrangeres VM i Skreifiske som i mange år har vært et spennende alternativ for dem som ønsker å delta på internasjonal fiskekonkurranse. Kanskje er det nettopp du som haler stortorsken over ripa neste gang. Ta med varmt tøy, godt humør og resten hjelper vi deg med.

Skitt fiske!

Fiskelykke for store og små - © No Problem Sportfishing
Storskreien - © No Problem Sportfishing