Opplev Lofotfisket

Lyst å oppleve Lofotfisket? Fiskere fra store deler av kysten har i generasjoner deltatt på dette verdenskjente torskefisket som foregår rett utenfor Lofotens øyer fra februar til utgangen av april.

25.06.201309:29 Mariell Hagen

Det er skreien som gjør sin vandring fra Barentshavet inn mot norskekysten for å gyte, og som har Lofoten som sitt endelige mål for ferden. Selv om en del av fisket foregår et godt stykke fra land med større fartøy, så holder fremdeles småbåtflåten til i fiskeværene, og flere av fiskerne har tilrettelagt for at du kan få bli med og oppleve livet på Lofothavet.

Disse båtene organiserer turer fra midten av februar når skreien har meldt sin ankomst. De har med alt nødvendig utstyr og tar deg med til de beste fiskefeltene. Du får fiske med stang fra ripa og ta med deg fangsten hjem. Dersom du ønsker det kan enkelte aktører gi opplæring i å sløye fisken.

I Lofoten har vi flere som tilbyr utleie av båter om du ønsker å prøve lykken på egenhånd.

Her finner du ulike tilbud på leie av båt eller organiserte fisketurer:

https://lofoten.info/Lofotfiske-vinter 


VM i Skreifiske

Hvert år arrangeres VM i Skreifiske som i mange år har vært et spennende alternativ for dem som ønsker å delta på internasjonal fiskekonkurranse. Kanskje er det nettopp du som haler stortorsken over ripa neste gang. Ta med varmt tøy, godt humør og resten hjelper vi deg med.

Skitt fiske!

Vil du lese mer? Da kan du gå til nordnorge.com

Fiskelykke for store og små - © No Problem Sportfishing
Storskreien - © No Problem Sportfishing