Bakeriet Å

Unn deg Lofotens beste kanelboller fra gamle bakeriet på Å. Kjenn kanellukten som sprer seg i Å hver eneste sommerdag. I bakeriet fyrer vi med bjørkeved i ovnen fra 1878 for å steke brød, rundstykker og kanelboller. Det smaker som hjemmebakt fordi alt gjøres etter gamle tradisjonelle oppskrifter.

Museum
13.01.201714:40 Øyvind Restad

Hver dag besøker hundrevis bakeriet for å smake på vårt nystekte brød. 

Med lidenskap og nysgjerrighet til baking gjenopplever vi både gamle, tradisjonelle oppskrifter, vi tar opp mat tradisjoner som er gått i glemmeboka, og utforsker nye teknikker og smaker.

Fra juni til september er Bakeriet i full drift. Besøk oss og se bakerne i aksjon.
Du kan nye nystekte brød og god kaffe i en sittekrok i Bakeriet. 

Vil du unne deg en god kake og en espresso laget av nykvernet kaffe - da er du velkommen til vår koselig Museums Kafe under Gamlebutikken.


Bakeribygget ble bygd i 1844 i den typiske Trønder- og Nordlandsstil, med vinduer like under takskjegget. Etter brannen i 1878, ble huset ombygd i empirestil med gavler og et tak av skifer. Bygningen er fredet av Riksantikvaren. Under lofotfisket ble tilreisende fiskearbeidere innkvartert her sammen med tjenestefolket. I første etasje er det et bakeri som er bevart akkurat slik som det var midt i forrige århundre.

Bakeriet ligger idyllisk plassert i Å sentrum.

Telefon: 76 09 14 88
E-post: bakeriet@museumnord.no
Nettside: www.museumnord.no/fiskevarsmuseum

Tomasz Zboralski
DSC04817a.jpg
Gammeldags jul i Bakeriet
Museum Nord
DSC04821a.jpg
kanelboller
Museum Nord
nystekt kanelbolle
Museum Nord
Å sentrum
Å sentrum
Museum Nord
brødbaking
Museum Nord
Anca kjevler kanelboller