Vikinggilde under nordlys

Opplev magien og spenningen når det ofres til gudene for å unngå Ragnarok – verdens ende! Vil volva gi tegn til at solen vil snu?

Matopplevelser
27.02.201721:07 Henrik

BLI MED PÅ VIKINGGILDE
Nyt en velsmakende middag i historiske omgivelser. Vikinger i flotte drakter, flakkende lys fra oljelamper, vakre utsmykninger og lukten fra tjære og bål - det er duket for god stemning til festmåltidet. Selvsagt serveres gudenes drikk - gyldent mjød!
HUSFRUA OG HØVDINGEN inviterer deg inn i selveste høvdinghuset. Byggets størrelse og interiør vitner om en rik og mektig høvding. Husfrua bærer fram sin beste mat; lammelår av Lofotlam og velsmakende tilbehør. Maten er krydret av lokale urter - og gode historier underveis i måltidet. Sang og dans hører også med.
VERDENS STØRSTE LANGHUS fra vikingtid ble funnet nettopp på Borg i Lofoten.
Høvdinghuset er rekonstruert i full størrelse (83 m) og ligger vakkert til ved det originale funnstedet. Vikinggildet foregår i den storslåtte gildehallen eller i den intime boligdelen. Rommene er fylt med håndverk som du kan studere på nært hold. Du får også se film og besøke de arkeologiske utstillingene med unike funn.

PRAKTISK INFORMASJON
Oppmøte på Lofotr Vikingmuseum, hovedinngang i museets åpningstid. Se utstillinger og film (audioguide, 6 språk). Se høvdingens langhus. Ta kontakt for avtale om oppmøtetidspunkt.
19:40: Vikinggilde i langhuset.
21:00: Museet stenger, avreise.
Språk: Vikinggildet foregår på engelsk.
Klær: Ha på varme og komfortable klær og sko. Kort gåtur utendørs. Kan være vind og regn. Området er strødd men det kan være glatt enkelte steder.
Museumsbutikk: åpen etter gildet. Et utvalg av bøker og historiske glass, smykker m.m.

Prestegårdsveien 59
8360 8360

Telefon: +4776084900
E-post: booking@lofotr.no
Nettside: http://www.lofotr.no

Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum
Lofotr Vikingmuseum, CH-visitnorway - web.jpg
Lofotr Viking Museum
M&H Foss039.JPG
Lofotr Viking Museum
c Lofotr Viking Museum (Gilde) tilpasset web.jpg
Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum
Lofotr Vikingmuseum
Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum
Kjell Ove Storvik-Borg-1887
Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum
Kjell Ove Storvik-Borg-2028