Surf og SUP i Lofoten

Surfing i Lofoten er etter hvert ofte blitt nevnt i samme setning av profesjonelle surfere så vel som uerfarne drømmere. Dette er det en grunn til!

Artikkel
24.06.201310:39 Mariell Hagen

Verdens nordligste kvalitetsbølger!

Lofoten er stedet for deg som synes surfing er det viktigste som finnes i livet. På Unstad Arctic Surf på Unstad og Lofoten Beach Camp på Flakstad er "the place to be" når bølgene fra hele Atlanterhavet treffer strendene på yttersiden av Lofoten. Her får du godsaker så det holder. Ikke minst får du kvalitet og kvantitet og en bærekraftig sport hvor du er omringet av vakre fjelltopper. For den erfarne surfer er perioden fra august til november den beste tiden å surfe på. For nybegynnere er sommeren en perfekt tid å komme videre på. Da kan man surfe hele døgnet med midnattssola i bakgrunnen.  Om du ikke har med deg brett og utstyr kan du leie det, og du får den opplæringen du trenger for å prøve deg ute i bølgene. De har det meste du måtte trenge, pluss stor kunnskap om Lofoten som surfeparadis. 

Bølgevarsel

Stand Up Board (SUP)

Dersom bølgene ikke er perfekte, har man kort vei til fjelltopper med fantastisk utsikt eller man kan prøve stand up board (SUP) som et alternativ. En SUP er et stabilt brett man kan stå eller sitte på hvor du har med en åre for å komme deg fremover. Denne aktiviteten passer for de fleste som synes det er gøy med vannaktiviteter. I Lofoten finnes det flere som tilbyr SUP. Her finner du de: Lofoten Beach Camp, Unstad Arctic Surf, Solsiden Brygge og Arctic Guide Service.

© Unstad Surf Camp
© Unstad Surf Camp