Fergeruter og hurtigbåtrute til Lofoten

Når man er på reise gjennom Nord-Norge, er man ofte avhengig av båttransport for å få med seg alle perlene langs veien. Til øygruppa Lofoten kan du reise med ferger og hurtigbåt fra nord og sør. I 2012 satt Torghatten Nord 4 nye gassferger stasjonert på sambandene Bodø – Værøy – Røst – Moskenes og Bognes – Lødingen. Dette gir flere bilplasser og en behageligere reise.

03.07.201312:12 Mariell Hagen

Fergeforbindelser

Om sommeren er det større trafikk, og det kan være lurt å bestille plass på forhånd, senest dagen før. De fleste rutene har flere avganger på sommeren enn på vinteren. Sommerrutene er vanligvis klar i løpet av april måned. Trykk på forbindelsene for ruter og priser.

Bodø - Værøy - Røst - Moskenes
Bodø - Moskenes 3,5 t
Svolvær - Skrova - Skutvik 2 t
Bognes - Lødingen 1 t
Melbu-Fiskebøl 0,5 t 
Refsnes-Flesnes 0,5 t
Digermulen-Finnvik 10 min (utføres av Boreal) 
Kaljord-Hanøy-Stokmarknes (Hadsel) 1,5 t (utføres av Boreal) 


Kontakt info Torghatten Nord: 

Mail: fergebooking@torghatten-nord.no  

Telefon: +47 908 20 700

Kontakt info Boreal: 

Mail: post@boreal.no 

Digermulen-Finnvik: +47 95 19 27 03

Kaljord-Hanøy-Stokmarknes: +47 90 24 89 42

Hurtigbåt

Svolvær-Bodø / Bodø-Svolvær

Hurtigbåten mellom Bodø og Svolvær er en fantastisk måte å reise til Lofoten, sommer som vinter. Båten går mellom holmer og skjær langs kysten, og har flere stoppesteder i både Hamarøy og Steigen. Hurtigbåten har ikke biltransport, men du kan ta med deg sykkel. Gi gjerne beskjed om dette på forhånd. Bestill båtbillett her.

Bodø - Svolvær (NEX II) 3,5 t

Svolvær-Narvik / Narvik-Svolvær

Opplev det beste av Ofoten&Lofoten på turen som tar deg sjøveien mellom to viktige kystbyer i Nordnorge. Turen mellom Svolvær og Narvik tar deg gjennom Lofotens vakre skjærgård og gir deg naturopplevelser du garantert går glipp av på landeveien. Enten du starter turen fra Svolvær eller fra Narvik, får du på båtturen oppleve det beste av det arktiske landskapet i Nord-Norge. Det smale Raftsundet med sitt yrende dyreliv, majestetiske Trollfjorden og øyer, gamle fiskevær og Lofoten fra sjøsiden er bare noe av det denne turen byr på. Båten går gjennom Svellingsflaket, et landsskapsvernområde med like mange øyer som det er dager i året. I dette området ligger Risvær Brygger, og båten legger gjerne ruten innom dersom noen skal til det gamle fiskeværet. Det er også mulig å komme seg til og fra Lødingen på denne turen. For bestilling av plasser til Lødingen eller Risvær, ta kontakt på epost: booking@lsbs.no  eller telefon: 941 64 089. Det er mulighet for kjøp av kioskvarer, kaffe/te, mineralvann,og snacks underveis.

Turene går hver dag untatt lørdager i sommersesongen, med avgang fra Svolvær klokken 08.30, og fra Narvik klokken 16.00. 

Turen kan du bestille ved å trykke HER

 

Ruteopplysning for Nordland:

Kontakt info: 

www.reisnordland.no

Her finner dere også eventuelle avvik i oppsatt ruteplan.

u
v
Sponset