Fergeruter og hurtigbåtrute til Lofoten

Når man er på reise gjennom Nord-Norge, er man ofte avhengig av båttransport for å få med seg alle perlene langs veien. Til øygruppa Lofoten kan du reise med ferger og hurtigbåt fra nord og sør. I 2012 ble 4 nye gassferger stasjonert på sambandene Bodø – Værøy – Røst – Moskenes og Bognes – Lødingen. Dette gir flere bilplasser og en behageligere reise.

03.07.201312:12 Mariell Hagen

Fergeforbindelser og ruter: Trykk på forbindelsene for ruter og priser, og se kart med oversikt over sambandene. Bodø - Værøy - Røst - Moskenes

Bodø - Moskenes 3-4 t

Svolvær - Skrova - Skutvik 2,5 t

Bognes - Lødingen 1 t

Melbu-Fiskebøl 

Digermulen-Finnvik 10 min 

Hanøy-Kaljord-Stokmarknes 60 min

Refsnes - Flesnes 30 min Om sommeren er det større trafikk, og det kan være lurt å bestille plass på forhånd, senest dagen før. De fleste rutene har flere avganger på sommeren enn på vinteren. Sommerrutene er vanligvis klar i løpet av april måned. Ved ytterligere spørsmål angående rutene ta kontakt med Torghatten Nord AS www.torghatten-nord.no (også informasjon på engelsk).

Hurtigbåt

Hurtigbåten mellom Bodø og Svolvær er en fantastisk måte å reise til Lofoten, sommer som vinter. Båten går mellom holmer og skjær langs kysten, og har flere stoppesteder i både Hamarøy og Steigen. Hurtigbåten har ikke biltransport, men du kan ta med deg sykkel. Gi gjerne beskjed om dette på forhånd. Bodø - Svolvær (Nordlandsekspressen) 3 - 4 timer (ruteavhengig).

Ruteopplysning for Nordland:

http://www.177nordland.no

Her finner dere også eventuelle avvik i oppsatt ruteplan.

#Lofoten.info