Smittevern i Lofoten

Myndighetene har åpnet opp for at du kan dra på ferie- og fritidsreiser i Norge, og vi i Lofoten gleder oss til å endelig få besøk igjen.
Sammen med oss som bor her er det viktig at du som besøker Lofoten hjelper oss med å unngå å spre eller utsette deg selv for smitte.

Viktig informasjon
01.07.202012:36 Vegeir

Grunnleggende regler for smittevern

De tre grunnleggende reglene/prinsippene for smittevern som Folkehelseinstituttet (FHI) legger til grunn er:

  • Syke personer skal holde seg hjemme
  • God hånd- og hostehygiene hindrer smitte. Vask hendende hyppig. Ha gjerne desinfeksjonsmiddel lett tilgjengelig i sekken eller bagasjen. Host alltid i armhulen.
  • Hold minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste.

Informasjon om ulike typer aktiviteter og virksomheter

Arrangementer og samlinger
Grupper som samles utendørs bør ikke telle flere enn 20 personer. Fra 15. juni er det tillatt med arrangementer på offentlig sted med opptil 200 deltagere. Her gjelder fortsatt regelen om 1 meters avstand og krav til arrangør. .

Festivaler, sportsarrangement og andre samlinger av mer enn 500 mennesker er avlyst frem til 1. september.

Serveringssteder, overnatting og aktiviteter

De fleste serveringsteder, overnattinger og aktiviteter er nå åpen i Lofoten. Det er krav om at stedene skal sørge for at alle til stede kan holde 1 meter avstand til andre i lokalet.

Ute i Lofotnaturen

I sommer vil nok både lokale og besøkende ønske å bruke den fantastiske naturen Lofoten har. Husk at det er viktig å holde avstand, minst 1 meter, også på ute i naturen. Heldigvis er Lofoten stor, med utallige turmuligheter hvor en har mulighet til å breie seg litt ekstra. Så ikke dra dit alle andre er! Du har muligheten til å finne deres lille paradis. Åpne sanitæranlegg vil rengjøres oftere enn vanlig. Husk allikevel å ta med eget desinfeksjonsmiddel (antibac eller lignende) for din egen og andres sikkerhet.

Oversikt over åpne toaletter og sanitæranlegg i Lofoten sommeren 2020:

Museer og attraksjoner
De aller fleste museer og andre innendørs attraksjoner har nå begynt å ta imot gjester. Så det er gode muligheter for å få alle de fantastiske Lofotopplevelsene som på en vanlig sommer.  

Offentlig transport

Du får ikke betalt kontant eller med kort på buss eller hurtigbåt i år. Last derfor ned appen Billett Nordland som du kan bruke  ved kjøp av bussbilletter, eller book båtreiser på booking.reisnordland.no.

Luftfart
For informasjon som spesifikt angår flyplasser og luftfart, se Avinors nettsider.Du kan lese mer om å være ansvarlig gjest her.