Glasshytta på Vikten

Midt i Lofoten, i le mellom steile fjell, og med storhavet rett ut, ligger brukskunstsenteret Glasshytta på Vikten. Her står Nordishavet inn og sliper stein til vakre skulpturer, her farger midnattsola landskapet i varme nyanser.

Galleri
23.03.201703:07 Hege

I 1977 startet Åsvar Tangrand med glassblåsing, som den første i Nord-Norge. Etter hvert har glassproduksjonen fått tilhold i Glasshytta, et vakkert bygg med nærhet til den storslåtte naturen rundt. I dag er det sønnen Anders Tangrand som driver stedet.

I glasshytta kan du i perioder oppleve glassblåseren i arbeid. En uformelig klump av matt materiale, omskapes til et vakkert produkt med glans og varm glød - det er nærmest magi! I virkeligheten er det hardt arbeid på en varm arbeidsplass, men skaperprosessen er unik. Ta deg god tid- rusle rundt og se på alle de vakre kunst- og bruksgjenstandene. Fat, skåler og karafler, alle med et unikt utrykk. Nyt estetikken i interiør og eksteriør. Lofoten Design på Vikten har kafé tilbud. Bespisning for grupper. Storslått utsikt. Toalettfasiliteter og gode parkeringsmuligheter. Åpningstider: 1 juni - 31 august kl 10:00 - 19:00 alle dager. Gratis inngang.

Vikten
8380 Flakstad

Telefon: 977 16 023
E-post: tangrand@hotmail.com
Nettside: http://www.glasshyttavikten.no

Glasshytta Vikten
Besøkskart-glasshytta (2) - web.jpg
Glasshytta på Vikten
Glasshytta Vikten
040 - web.jpg
Fantastiske naturområder
Glasshytta Vikten
006 - web.jpg
Glasshytta
Glasshytta Vikten
DSCN1355.JPG
Produksjon
Glasshytta Vikten
DSCN1350.JPG
Glasskunst