Guidet sightseeing i Lofoten

Lær mer om Lofotfiske, Fiskevær, Rorbu, Tørrfisk, Tran og Vikinger. Bli med på vår Lofoten tur med lokal guide! På denne turen vil vi besøke Lofotr Vikingmuseum og fiskeværet Henningsvær. Vi vil ha fokus på aktiviteter og forhold som er typiske for sesongen.

Aktiviteter
23.12.201704:28 Hege

Lær mer om Lofotfiske, Fiskevær, Rorbu, Tørrfisk, Tran og Vikinger. Bli med på vår Lofoten tur med lokal guide! På denne turen vil vi besøke Lofotr Vikingmuseum og fiskeværet Henningsvær. Vi vil ha fokus på aktiviteter og forhold som er typiske for sesongen. Bestill dine billetter på nett: https://www.arcticbuss.no/nb/bestill-pa-nett/guidet-busstur-i-lofoten

I 1983 startet de arkeologiske undersøkelsene på Borg og i årene 1986 - 1989 ble det gjennomført et felles skandinavisk forskningsprosjekt her. Utgravningen avdekket restene etter den lengste bygningen som er funnet fra vikingenes verden, både i Norge og i Europa. Lofotr Vikingmuseum er et direkte resultat av mange års arkeologiske utgravninger på Borg-høyden. I dag består Lofotr Vikingmuseum av en imponerende rekonstruksjon av høvdinghuset, i full størrelse (83 meter lang), ved siden av de opprinnelige tuftene. Utstillingene har arkeologiske gjenstander, film og gavebutikk.

Med fjellet i ryggen og ellers omgitt av hav var Henningsvær et naturlig knutepunkt under Lofotfisket i tidligere tider. I dag er Henningsvær fortsatt en fasinerende destinasjon med sine mange små håndverksbutikker, kunstgallerier og hyggelige atmosfære. På grunn av de mange øyene, koblet sammen med broer, er Henningsvær ofte kalt "Lofotens Venezia".

Vår utflukt går fra Svolvær havneterminal kl 10:00 og varer i minimum 5 timer. Avgang hver dag i sommersesongen, og på utvalgte dager høst og vinter. Vi tilbyr henteservice, vennligst velg ditt påstigningssted når du bestiller turen. Prisen inkluderer busstransport, lokal guide og inngang på Lofotr Viking Museum. Måltider er ikke inkludert, det kan være lurt om du tar med deg litt å spise. Kaféen på Lofotr Vikingmuseum er åpen i sommersesongen.

Fiskergata
8300 Svolvær

Vi tilbyr henteservice, vennligst velg ditt påstigningssted når du bestiller turen.

Telefon: 926 99 060
E-post: post@arcticbuss.no
Nettside: www.arcticbuss.no

Joey Govers
Winter sightseeing i Lofoten
Roger Johansen, NordNorsk Reiseliv
Fiskeværet Henningsvær
Eirik Ohna
Fiskeværet Henningsvær
Cecilie Haaland
Henningsvær Bru
Bård Løken, NordNorsk Reiseliv
Lofotr Vikingmuseum
Solveig Gjendem
Lofotr Vikingmuseum
Solveig Gjendem
Lofotr Vikingmuseum