Reinebringen

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Fottur
02.04.202020:56 Sissel
Turbeskrivelse

Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Indre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. Startpunktet for turen er godt synlig. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)»

Som alltid går man på eget ansvar i fjellene i Lofoten, hold stien og se deg for. En stein som ved et uhell settes i bevegelse og ruller ned fjellsiden, risikere å skade andre turgåere på stien under. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Trappen stopper ca. 100 meter før toppen, så her må du gå veldig forsiktig og se opp før løse stener. Turen er ikke anbefalt for små barn og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.  

Det kan hende at fjellet er stengt deler av sommeren 2020, for videre bygging av stien, derfor er det lurt å besøke fjellets Facebookside for oppdatert informasjon eller lokal turist informasjon. Per januar 2020, hadde fjellet 1566 trinn og flere sittebenker opp den vakre steinsettinga.

Varighet: ca 1-2 timer.

Høyde: 448 moh.

Vanskelighetsgrad: middels vanskelig.

Helling: ca. 45 grader.

Distanse: 2 km tur/ retur.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem, men husk å nyt øyeblikket!

Andre nyttige tips:
  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en erfaren gjest, kan du lese mer om her. 
Kristin Folsland Olsen - nordnorge.com
Reinebringen
Ligger og slapper av på Reinebringen.