Reinebringen (448 moh.)

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Fottur
02.04.202020:56 Sissel

Foto: @isabellaeinarsen

Informasjon om Reinebringen

Varighet: ca 1-2 timer.

Høyde: 448 moh.

Sesong: mai - september.

Vanskelighetsgrad: middels vanskelig.

Helling: ca. 45 grader.

Distanse: 2 km tur/ retur.

Startpunkt: Reine ytre havn.

Foto: Kristin Folsland Olsen - visitnorway.com

Turbeskrivelse

Som alltid går en på eget ansvar i fjellene i Lofoten, så hold deg på stien og se deg for. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Du følger trappene som troner oppover den bratte fjellsida, og ønsker du å ta en pust i bakken, er det bygd inn mange fine stoppesteder underveis før man tar fatt på de siste meterne. Turen er ikke anbefalt for små barn, og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.

Reinebringen er langt ifra et av de høyeste fjellene i Lofoten, men utsikten fra toppen er kjent for å være en av de mest fabelaktige. Dette er en favoritt blant de fleste og du vil raskt forstå hvorfor når du kommer til toppen. Sett deg ned og nyt utsikten over pittoreske Reine og ville fjorder og fjell. Det kan også anbefales å gå turen under midnattssolsesongen i Lofoten, for den er om mulig enda mer vakker da. Turen er utrolig populær både blant fastboende og ikke minst for turister.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem, men husk å nyt øyeblikket!

Det er lurt å besøke fjellets Facebookside for oppdatert informasjon eller en lokal turist informasjon  i tilfelle stien blir stengt. Per januar 2020, hadde fjellet 1566 trinn og flere sittebenker opp den vakre steinsettinga. Du kan lese mer om Reine og nærområdet på Wikipedia.

Parkering

Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Ytre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. På venstresida av autovernet går det en sti som fører til den gamle veien på yttersida av tunnelen. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)».

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her. 

Spørsmål ofte stilt om Reinebringen

Hvor ligger Reinebringen?

Reinebringen ligger i Moskenes kommune like ved fiskeværet Reine.

Det står at Reinebringen er stengt flere steder, stemmer dette?

Reinebringen har vært stengt tidligere år på grunn av arbeid med stien i fjellet. For oppdatert og korrekt informasjon om status på Reinebringen bør en bruke Facebook-siden til Reinebringen.

Kan jeg gå turen hvis jeg har høydeskrekk? 

Enkelte partier kan oppleves luftig, og selv om det er trapp, er turen middels krevende.

Passer turen for barn? 

Fjellguider og kjentfolk anbefaler ikke turen for små barn. For barn som er vant til å bevege seg i ulendt terreng kan det være gjennomførbart å gå opp på Reinebringen, men på sommeren er det trangt på toppen når det er mye folk der.

Finnes det overnatting i nærheten av Reinebringen?

Ja, det finnes overnatting i nærheten på Reine, Hamnøy og Sørvågen. 

Er det lov å sette opp telt på Reinebringen?

Nei, det kan man dessverre ikke. For full oversikt over hvor du kan sette opp telt, må du se på Turistkartet for Lofoten.