Reinebringen

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Fottur
02.04.202020:56 Sissel

Reinebringen

Foto: @isabellaeinarsen

Informasjon om Reinebringen

Varighet: ca 1-2 timer.

Høyde: 448 moh.

Sesong: mai - september.

Vanskelighetsgrad: middels vanskelig.

Helling: ca. 45 grader.

Distanse: 2 km tur/ retur.

Startpunkt: Reine sentrum.

Reinebringen

Foto: Kristin Folsland Olsen - visitnorway.com

Turbeskrivelse

Som alltid går en på eget ansvar i fjellene i Lofoten, hold stien og se deg for. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Du følger trappene som troner oppover den bratte fjellsida, og ønsker du å ta en pust i bakken er det bygd inn mange fine stoppesteder underveis, før man tar fatt på de siste meterne. Trappen stopper ca. 100 meter før toppen, så her må du gå veldig forsiktig og se opp før løse stener. En stein som ved et uhell settes i bevegelse og ruller ned fjellsiden, risikere å skade andre turgåere på stien under. Turen er ikke anbefalt for små barn og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.

Reinebringen er langt ifra et av de høyeste fjellene i Lofoten, men utsikten fra toppen er kjent for å være en av de mest fabelaktige. Dette er en favoritt blant de fleste og du vil raskt forstå hvorfor når du kommer til toppen. Sett deg ned og nyt utsikten over pittoreske Reine og ville fjorder og fjell. Det kan også anbefales å gå turen under midnattssol sesongen i Lofoten, den er om mulig enda mer vakker og ikke minst det vil være mindre folk da turen er utrolig populær både blant fastboende og ikke minst turister.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem, men husk å nyt øyeblikket!

Det kan hende at fjellet er stengt deler av sommeren 2020, for videre bygging av stien, derfor er det lurt å besøke fjellets Facebookside for oppdatert informasjon eller lokal turist informasjon. Per januar 2020, hadde fjellet 1566 trinn og flere sittebenker opp den vakre steinsettinga. Du kan lese mer om Reine og nærområdet på Wikipedia.

Parkering

Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Ytre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. På venstresida av autovernet går det en sti som fører til den gamle veien på yttersida av tunnelen. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)».

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her. 

Spørsmål ofte stilt om Reinebringen

Stemmer det at det kan gå ras?

Ja det stemmer at det kan gå ras i fjellet, det gjenstår ca 150 trinn til trappa er helt ferdig og vi ber derfor om alle utviser forsiktighet og se opp for løse stener.

Det står at Reinebringen er stengt flere steder, stemmer dette?

Reinebringen har vært stengt tidligere år på grunn av arbeid med stien i fjellet. Det er blitt bekreftet at det ikke blir arbeid på stien i høst 2020, på grunn av koronaviruset. For oppdatert og korrekt informasjon om status på Reinebringen bør en bruke Facebook-siden til Reinebringen.

Kan jeg gå turen hvis jeg har høydeskrekk? 

Enkelte partier kan oppleves luftig, og selv om det er trapp er turen middels krevende.

Når skal de siste trinnene være ferdig? 

Reinebringen stenges når de siste trinnene bygges, men dette blir ikke til høsten 2022 på grunn av koronaviruset. Oppfordrer alle til å følge med på reinebringen sin Facebook-side for oppdatert info 

Passer turen for barn? 

Turen kan passe for ungdom som ikke har høydeskrekk. Vi vil ikke anbefale turen for små barn.

Reinebringen turkort