Havsafari og seiling i Lofoten

Har du kanskje lyst til å se Trollfjorden hvor Trollfjordslaget fant sted? Eller er det et møte med den mektige havørna som trekker deg mot Vestfjorden? I Lofoten kan du oppleve den mektige Vestfjorden!

Artikkel
25.06.201309:55 Mariell Hagen

Trollfjorden

Bli med til en av Norges mest spektakulære fjorder med sine høye fjell som stuper rett i hav. Trollfjorden er en smal fjordarm i Raftsundet som skjærer seg nesten 3 kilometer inn i landskapet, og som er under 100 meter bred på det smaleste. Trollfjordslaget som utspant seg her 1890 er omtalt i Johan Boiers bok «Den siste Viking», og fjorden har gitt inspirasjon til en rekke kunstnere opp gjennom tiden. I Lofoten finner du en rekke tilbydere som tar deg med, enten med hurtiggående RIB-båter, større passasjerbåter, seilbåt eller med Hurtigruten. Og har du lyst å komme deg dit ved hjelp av egne muskler har vi kjentfolk som følger deg i kajakk. Hit går det ingen vei, så bilen får stå igjen.

Generelt på alle havturer bør du ha med gode klær.

Havørn

Lofoten har et spennende fugleliv, og her er flere hundre fuglearter som gjester oss i løpet av året. Øyriket her ute i havet blir hvilested også for mer sjeldne arter, og enhver fugleinteressert kan glede seg over artsmangfoldet i det varierte landskapet. Den største arten av dem alle er den majestetiske havørna som vi finner både i fjellsidene, på holmer og ellers sirklende over fiskebåtene. Havørna kan ha et vingespenn opp mot 2.70 meter, og er karakteristisk med den hvite stjerten de får i voksen alder, og sitt sylskarpe blikk.

I Lofoten er havørna den vanligste, men er du heldig ser du den litt mindre kongeørna som også lever i området. Her i Lofoten tilbyr vi havsafari-turer hvor vi tar deg med til områder der vi vet havørna har sine territorier, og hvor lundefugl og lomvi ofte dukker opp underveis. Skarvene som lufter vingene på holmene rundt om er både sagnomsust og dekorative, og blir ofte gode fotoobjekter.

Vi har flere tilbydere som tar deg med på spennende fugle- og ørnesafari. Husk kamera og ta gjerne med en kikkert. God tur og lykke til!

Hurtigruten i Trollfjorden - © Tofoto/www.nordnorge.com, click to open in lightbox
Havørn - © Geir Nøtnes, click to open in lightbox
Ribsafari © Lofoten Explorer, click to open in lightbox
Slå seil © Lofoten Horizon, click to open in lightbox