Familie - Kjør Selv - Lofoten

Velkommen til en reise igjennom Lofoten! Denne reiseruten er et fint utgangspunkt for å planlegge en familietur til Lofoten. Det perfekte stedet for familieferie med utallige muligheter for eventyrlige ferieminner.

I dette ruteforslaget går veien inn i Lofoten fra Bodø med ferge til Moskenes og veien hjem gjennom Lofast, Lofoten sin fastlandsforbindelse. Fra Svolvær kan du kjøre til Vesterålen, Narvik, Harstad eller Tromsø, eller ta ferga fra Lødingen til Bognes og kjøre E6 Sørover. Du kan også snu denne kjøreruten om du vil, eller kjøre tilbake og ta fergen til Bodø. Alt handler om hvor mye tid du har og hva du ønsker å oppleve. Det finnes mange grunner til å ta flere enn 3 overnattinger i Lofoten. Vi anbefaler å ha god tid og finne roen i Lofoten, men om man ikke har mer tid, er dette et flott utgangspunkt for en magisk familieferie med bil i Lofoten, men husk; dere kan jo alltid komme tilbake. God tur!

Forslag til reiserute
30.06.202010:41 Vegeir

Vil du vite mer før du planlegger din tur til Lofoten?

Lofoten har alltid vært en viktig del av Norgeshistorien og er kjent for sin fisk og sin flotte urørte natur, noe som gjenspeiler seg i den fantastiske mat og drikke opplevelsene man kan få i regionen. 

På https://lofoten.info/ vil dere finne masse informasjon som hva dere kan gjøre og oppleve i Lofoten med barn og familievennlige overnattinger i Lofoten

Dere kan også bruke et interaktivt kart som dere finner her, som kan hjelpe å finne akkurat det dere leter etter!

Vi har laget en reiserute som kan inspirere til valg man skal ta på ferden, men man kan gjøre akkurat de endringene man vil for at det skal passe nettopp deg best!

Dag 1: Bodø til Flakstad

Bodø, Norway - Lofoten Beach Camp Flakstad, Norway 

Lofoten Beach camp i midnattssol

Om du ankommer med fly til Bodø og leier bil, eller dette blir en etappe som en del av din lengre reise er selvfølgelig helt opp til dere. Dere kan ta hvilken som helst del av denne reisen og gjøre den om!

Dere starter med å ta ferje fra Bodø til Moskenes. Ruteinformasjon kan dere finne her. 

Når dere kommer til Lofoten og Moskenes er dere midt i den ikoniske Lofotnaturen. Her setter dere kursen mot Å, 10 minutter lengre ut i Lofoten og slutten på Europavei 10. Når dere kommer til Å parkerer dere bilen og opplever Norges Fiskeværsmuseum.  Her får hele familien en pang start på Lofotfølelsen og ikke minst et bilde med et breiflabbhode på brygga. Se på Fiskeværsmuseumet i vårt kart her.

Norsk Fiskeværsmuseum - Kjell Ove Storvik

På veien til Flakstad og Lofoten Beach Camp kjører dere forbi mange flotte steder som har mye å tilby. Er det en stranddag og barna er klar, kjør rett til Lofoten Beachcamp og opplev koralstranden på nært hold. Se Lofoten Beach camp i kartet vårt.

Er ikke dere eller været klar for en stranddag, er det et mylder av andre muligheter.

Dag 2: Fra Lofoten Beach Camp til Hov Gård

Lofoten Beach Camp, Flakstad, Norway - Lofoten Links, 389 Tore Hjortsvei, Norway 

Museum Nord - Lofotr

Etter en morgen med havbrus setter dere kursen mot Hov Hestegård. På veien vil dere kjøre forbi Leknes, et flott sted å gjøre unna ærend eller kjøpe det man mangler på turen. Første stopp på veien til Hov er Lofotr Vikingmuseum på Borg. Her vil hele familien kunne boltre seg i historie både i utstillingene, men ikke minst i en imponerende rekonstruksjon av det største huset som er funnet fra vikingtiden og ikke minst uteaktiviteter. 

Aaland gård - Maja B. Karlsen
Ønsker dere en ekstra opplevelse etter Lofotr kan turen gå videre til gårdsbesøk hos Aaland Gård som en opplevelse for barna og smaksløkene. Etter Lofotr kjører dere på 10 min til Aaland gård. Her følger dere E10 Østover til dere tar av til høyre på Pollveien.

Lofoten Beach Camp

Skulle dere ha lyst på mer sportslige aktiviteter finnes også Snorkling, Surfing og kajakk for nybegynnere og familier med litt eldre barn i området.

Fra Aalan gård kjører dere tilbake på Europa vei 10 og følger veien hele veien østover til dere tar av på Fylkesvei 861 for å nå Hov på Gimsøya.

Et godt alternativ for overnatting i området er hos Lofoten Links Lodges som gjerne kombineres med en av aktivitetene som tilbys hos Hov Gård, som for eksempel en ridetur under midnattssola, leke på den nydelig stranda rett ved Restauranten Låven, som passer perfekt med en sein middag.

Hov hestegård - Hallvard Kolltveit

 

Dag 3: Lofoten Links til Svolvær og Svinøya Rorbuer

Lofoten Links, Gimsøya Norway - Svinøya Rorbuer Svolvær, Norway

Etter en god frokost på overnattingstedet dere valgte, vi har tatt utgangspunkt at det var hos Lofoten Links. Så forsetter dere ferden! 

Nå kan dere dra til stedet den første offisielle rorbuen ble anlagt av Kong Øystein på 1100tallet, i Kabelvåg. Her kan dere besøke Lofotakvariet for å oppleve selmatingen og alt havet i Lofoten har å by på. Innenfor en radius på noen få hundre meter har dere Lofotakvariet, Lofotmuseet, Galleri Espolin og Nyvågar Rorbuhotell.   

Lofotakvaritet

Videre østover er det som på mange måter er Lofoten sin hovedstad Svolvær.

Her er Lofotens utvalg av restauranter, barer og aktiviteter. I Svolvær kan det være på tide å utforske en ekte rorbu om man ikke allerede har gjort det. Et godt alternativ kan være Svinøya Rorbuer, for andre overnattingsmuligheter i Svolvær kan dere se her.

Børsen Spiseri - Svinøya Rorbuer

Det finnes et hav av aktiviteter og turer man kan oppleve fra Svolvær. Her kan dere se en oversikt over alle de forskjellige mulighetene dere har! 

Dag 4: Svinøya Rorbuer

Svolvær – Lofast


Få en siste opplevelse etter frokost med for eksempel havørnsafari til Trollfjorden. 

Lofoten Explorer - Trollfjorden

Det finnes mange grunner til å ta flere enn 3 overnattinger i Lofoten. Vi anbefaler å ha god tid og finne roen i Lofoten, men om man ikke har mer tid, er dette en flott rute. 

 

Familieaktiviteter

Gøy på museum

En rekke av museene i Lofoten tilbyr utstillinger og aktiviteter spesielt rettet mot barn. Her er våre tips til familievennlige museer og attraksjoner i regionen.

Kunst og kulturopplevelser for barna

La barna få utforske sine kreative evner i ferien. I Lofoten har vi flere gallerier som er morsomme for barn og voksne. Et besøk på Magic Ice er også et must - barna elsker å komme inn i en helt ny verden av is, hvor de kan ake sklia og drikke av et glass som også er spiselig. 

Gårdsbesøk med familien

La barna være med på gårdsbesøk når dere er i Lofoten. Stikk innom Aalan Gård, Hov Gård Lofoten, Lofoten Gårsysteri og Livland gård og barna vil få nærkontakt med dyrene og smake på nye ting. Livland Gård lager også sin egen iskrem!