Familievennlige overnattinger i Lofoten

Lofoten er som skapt for familien og kvalitetstid sammen. Uansett hvor du bor i Lofoten er du midt ute i den verdenskjente naturen, det er nettopp dette barn og foreldre elsker. Her blir overnattingen er en del av opplevelsen, uansett hvordan du bor.

18.05.202009:07 Vegeir

Rorbu og sjøhus

rorbu

Å bo i en rorbu er det mest unike dere kan velge i Lofoten. Rorbuene ble brukt av fiskere for å ha kort vei ut til båten når de rodde på havet. De ligger idyllisk nede ved sjøkanten hvor man kan høre bølgene skvulpe mot land. Rorbuene finnes i forskjellige størrelser og innhold. Man kan velge luksuriøse rorbuer som tilbyr eget kinoanlegg, eller man kan velge en mindre og koselig variant som likevel har det man trenger for å trives. Rorbuene finnes i hele Lofoten. Ønsker dere ikke å lage maten selv, så er det flere anlegg som har restaurant i nærheten som tilbyr frokost og middag.

Hotell

Hotellfrokosten på Thon i Svolvær har blitt kåret til norges beste, så å spise frokost der, er en opplevelse i seg selv. Hotellene i Lofoten serverer mye god lokal mat i restaurantene og rommene har en god standard. Det finnes hotell i byene og i fiskeværene i Lofoten, så man kan velge å være litt urban eller ha det litt mer stille og rolig rundt seg.

Thon Hotel Lofoten

Thon

Hotellet med den gode frokosten ligger idyllisk til ved havnen i Svolvær med kort vei til butikker, kaféer og aktiviteter.

Scandic Vestfjord 
Scandic Vestfjord

Scandic Vestfjord har flotte familierom innredet med hver sin sjarm nede på kaikanten i Svolvær.

Hytter og hus

Hvorfor ikke leie en hytte eller et hus når dere skal dra på ferie til Lofoten? Disse boalternativene ligger som regel i naturskjønne områder med kort vei til strand- eller fjellturer.

Lofoten Links Lodges

Lofoten Links Logdes

På Gimsøya i Vågan kommune finner du Lofoten Links Lodges. Her kan du overnatte i store og ny hytter med høy standard. I området finner du, Hov stranda, Hov Hestegård, Lofoten Links og mange fine turmuligheter. Her vil du garantert kunne finne roen etter en dag med aktiverer.

Ellahuset

Ellahuset

Lofoten Gårdsysteri leier ut et koselig nordlandshus som ligger i idylliske Saupstad med fine turmuligheter. Her kan dere se på dyrene på gården, spise økologisk lunsj og få levert en god frokost, om man ønsker det.

Barnevennlig camping i Lofoten

I Lofoten finner du mange gode og idylliske campingplasser. Her har du muligheten til å parkere bobilen, sette opp telt eller finne en hytte for natten. Under er noen eksempler på barnevennlige campingplasser i Lofoten.

Skårungen

Skårungen

Nyåpnet og renoverte Skårungen Camping ligger fantastisk til rett utenfor Kabelvåg, øst i Lofoten. Her kan man både få rom, rorbuer, parkere vogn eller bobil og sette opp telt. Nydelig plassert ved havet og med utsikt over det ikoniske fjellet Vågakallen. Anlegget har egen strand og lekeplass.

Kabelvåg Feriehus og Camping

Kabelvåg Feriehus og Camping

Fikk du med deg sommeråpent og NRK super showet sommeren 2019? I så fall så du Fantorangen hos Kabelvåg Feriehus og Camping. Ved inngangen til Kabelvågmarka ligger dette anlegget perfekt til for turer i mark og fjell. Anlegget er en spesiell favoritt hos bobil og campingvogn eiere, men har også nydelige Nordlandshus og teltplasser.

Lofoten Beach Camp

Lofoten Beach camp

Nydelig plassert på Flakstadstranda og rett ved E10 er Lofoten Beach Camp et suverent valg for familier på tur. Her er det gode turmuligheter i området og kun en kort tur til Ramberg og Rambergstranda. Lofoten Beach Camp tilbyr også surfeutleie og surfekurs! 

Familieaktiviteter

Gøy på museum

En rekke av museene i Lofoten tilbyr utstillinger og aktiviteter spesielt rettet mot barn. Her er våre tips til familievennlige museer og attraksjoner i regionen.

Kunst og kulturopplevelser for barna

La barna få utforske sine kreative evner i ferien. I Lofoten har vi flere gallerier som er morsomme for barn og voksne. Et besøk på Magic Ice er også et must - barna elsker å komme inn i en helt ny verden av is, hvor de kan ake sklia og drikke av et glass som også er spiselig. 

Gårdsbesøk med familien

La barna være med på gårdsbesøk når dere er i Lofoten. Stikk innom Aalan Gård, Hov Gård Lofoten, Lofoten Gårsysteri og Livland gård og barna vil få nærkontakt med dyrene og smake på nye ting. Livland Gård lager også sin egen iskrem!