Familievennlige overnattinger i Lofoten

Lofoten er som skapt for familien og kvalitetstid sammen. Uansett hvor du bor i Lofoten er du midt ute i den verdenskjente naturen, det er nettopp dette barn og foreldre elsker. Her blir overnattingen er en del av opplevelsen, uansett hvordan du bor.

18.05.202009:07 Vegeir

Mange muligheter

Om du velger rorbua eller hotellrommet som er base i Lofoten, finner du et utvalg av overnattingsmuligheter som er perfekte for familieferien. Hva med å fiske fra sengekanten på hotellrommet, eller våkne med panoramautsikt til havna? Mulighetene er mange og for barnas Lofoten starter opplevelsen med overnattingen. Det er vel få steder i Norge hvor overnattingstedene er like tilpasset kvalitetstid sammen.

Klikk her for full oversikt over alle hoteller i Lofoten.

Familievennlige hotell i Lofoten

Hotellene i Lofoten har gjerne mange kategorier og store rom. Å finne hotellrom med 4-6 sengeplasser er relativt vanlig, men det finnes også gode muligheter for rom med dør mellom. Her er noen eksempler på hoteller med gode familierom. 

Scandic Vestfjord Hotell i Svolvær

Scandic Vestfjorden Familierom

Scandic Vestfjord har kanskje Lofotens største snittstørrelse på hotellrom og er kjent for å gi mye valuta for pengene. Nydelig plassert på kaikanten i Svolvær, med utsikt over innseilingen til Hurtigruten er dette et flott utgangspunkt for en Lofotferie.

Thon Hotell Lofoten

Hoellrom Thon Hotell Lofoten

På Thon Hotell Lofoten finner du en rekke forskjellige romkategorier for barnefamilier. Alt fra familierom til leilighets suiter gir deg muligheten til å finne det som er rett for din familie. Hotellet er nærmeste nabo til Hurtigrutens kaiplass og ligger på torget i Svolvær. Hotellet har de siste årene vært blant landets absolutt beste på frokost og maten i restauranten er en opplevelse for store og små.

Lofoten Rorbuhotell

Lofoten Rorbuhotell Resturant

Lofoten Rorbuhotell er et nytt hotell i vakre Sørvågen, vest i Lofoten. Et godt utgangspunkt for en aktiv Lofotferie, med kort vei til mange av Lofotens høydepunkter. Her har man muligheten til å reise sammen og kombinere rorbu og hotell. Kanskje besteforeldrene ønsker hotellrom og barnefamilien rorbu?

Rorbuer i Lofoten - definisjonen på familieferie

Eliassen Rorbuer

Det er vel vanskelig å finne en mer familievennlig overnatting enn en rorbu. Her er overnattingen i naturen, med muligheter for å fiske, leke og oppdage lofoteventyret bokstavelig talt under senga. Vi kunne nevnt en rekke perler, men kan anbefale alle rorbuer for familier, så les artikkelen om rorbuer i Lofoten og velg den som er rett for deres familie. Du kan også klikke her for full oversikt over alle rorbuer. 

Unike, barnevennlige overnattingsmuligheter i Lofoten

Noen overnattinger faller ikke naturlig inn i en kategori, men det er kanskje det som gjør de ekstra spesiell. Her har vi samlet et lite utvalg av spesielle overnattinger for barnefamilier i Lofoten.

Ellahuset på Saupstad hos Lofoten gårdsysteri

Ellahuset Lofoten Gårdsysteri

På selve gårdstunet til Lofoten Gårdsysteri ligger det renoverte og magiske Ellahuset. Her er det plass til maks seks personer for en unik og spesiell Lofotferie. Plassert på Saupstad i Vestvågøy har man mange gode turmuligheter rett utenfor døren.

Villa Ballstad

Villa Ballstad Lofoten Diving

Er familien glad i å snorkle og dykke? Da er det få steder som kan passe bedre enn Villa Ballstad. Nydelig plassert på Ballstad, drives Villa Ballstad av Lofoten Diving. Vil dere oppleve korallsanda, og dyrelivet i Lofoten under overflaten er dette det perfekte stedet.

Lofoten Links Lodges

Lofoten Links Logdes

På Gimsøya i Vågan kommune finner du Lofoten Links Lodges. Her kan du overnatte i store og ny hytter med høy standard. I området finner du, Hov stranda, Hov Hestegård, Lofoten Links og mange fine turmuligheter. Her vil du garantert kunne finne roen etter en dag med aktiverer.

Barnevennlig camping i Lofoten

I Lofoten finner du mange gode og idylliske campingplasser. Her har du muligheten til å parkere bobilen, sette opp telt eller finne en hytte for natten. Under er noen eksempler på barnevennlige campingplasser i Lofoten.

Skårungen

Skårungen

Nyåpnet og renoverte Skårungen Camping ligger fantastisk til rett utenfor Kabelvåg, øst i Lofoten. Her kan man både få rom, rorbuer, parkere vogn eller bobil og sette opp telt. Nydelig plassert ved havet og med utsikt over det ikoniske fjellet Vågakallen. Anlegget har egen strand og lekeplass.

Kabelvåg Feriehus og Camping

Kabelvåg Feriehus og Camping

Fikk du med deg sommeråpent og NRK super showet sommeren 2019? I så fall så du Fantorangen hos Kabelvåg Feriehus og Camping. Ved inngangen til Kabelvågmarka ligger dette anlegget perfekt til for turer i mark og fjell. Anlegget er en spesiell favoritt hos bobil og campingvogn eiere, men har også nydelige Nordlandshus og teltplasser.

Lofoten Beach Camp

Lofoten Beach camp

Nydelig plassert på Flakstadstranda og rett ved E10 er Lofoten Beachcamp et suverent valg for familier på tur. Her er det gode turmuligheter i området og kun en kort tur til Ramberg og Rambergstranda. Lofoten Beach Camp tilbyr også surfeutleie og surfekurs! 

Familieaktiviteter

u
v

Gøy på museum

En rekke av museene i Lofoten tilbyr utstillinger og aktiviteter spesielt rettet mot barn. Her er våre tips til familievennlige museer og attraksjoner i regionen.

Kunst og kulturopplevelser for barna

La barna få utforske sine kreative evner i ferien. I Lofoten har vi flere gallerier som er morsomme for barn og voksne. Et besøk på Magic Ice er også et must - barna elsker å komme inn i en helt ny verden av is, hvor de kan ake sklia og drikke av et glass som også er spiselig. 

Gårdsbesøk med familien

La barna være med på gårdsbesøk når dere er i Lofoten. Stikk innom Aalan Gård, Hov Gård Lofoten, Lofoten Gårsysteri og Livland gård og barna vil få nærkontakt med dyrene og smake på nye ting. Livland Gård lager også sin egen iskrem! 

u
v
Farm Activities