Norges beste familieferie?

Lofoten har noe unik, her finner hele familien opplevlser som kjemper om å toppe hverandre.  Vi kan garantere familieminner for livet! 

23.04.202114:04 Vegeir Selboe
Hvorfor er Lofoten familiefavoritten?

Lofoten føles på kroppen og gjør noe med deg. Det kjennes som en ny verden å sitte i sin egen rorbu, med barna og kveldsmaten, mens man fisker etter krabber fra vinduet. Det er senere enn normalt, men sola steker og både barn og voksene kjenner at klokka mister grepet. Dere har følelsen av å ha tid, sola går ikke ned og det er en verden av muligheter i rå natur. Her er våre sommerfavoritter for familen!

Nye opplevelser for hele familien

Når var sist du prøvde noe nytt sammen med hele familien. Hvor mange kjenner du som har tatt med hele familien på surfekurs. På Flakstad finner du Lofoten Beach camp på en vakker sandstrand, med snille bølger og sandbunn. Det er ikke sikkert at det er barna som trenger mest hjelp til å komme opp på brettet😊

Flere aktivtetstips herKjenn gammel historie på kroppen

Opplev vikingtiden i et levende miljø med barna på Lofotr vikingemuseum. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Hele familien kan leke og prøve sine ferdigheter som viking. Verdens største vikinghus finner du i Lofoten hos Lofotr!

Flere museum og attraksjoner herEn ekte Lofottorsk jeg er..

Å spise selvfiska fisk er en glede for store og små. En tur på Lofothavet og fiske er nesten et must når man er i nord. Alt kjennes så stort ut i Lofoten, havet, fjellene og fisken på snøre. Hva kan vel være mer Lofoten enn å dra ut på havet?

Her finner du fisketurer i Lofoten

Trolsk fjord

Trollfjorden er en av Lofotens og Norges mest kjente fjorder. Turen er perfekt for familien, spesielt om sommeren. Sjansen god for å oppleve både havørn og annet spennende dyreliv på veien.

Daglige turer til Trollfjorden finner du her

Bo i naturen

Å utforske naturen og dyre livet rett utenfor soveromsvinduet er magisk. Luktene, smakene og lydene. Ofte er de nære enkle opplevelsene de beste, i Lofoten trenger man ikke kjøre lang for å fylle dagen med gøy for barna. 

Les mer om familievennlige overnattinger her

Opplev hele Lofoten

Lofoten er så stor og variert. Ytterside, innerside, vest, øst og ytterst. Muligheten for utforskning er stor, finn din lofotopplevelse. Du har garantert ikke fått med deg alle høydepunktene.

Relaterte artikler

Familieaktiviteter

Gøy på museum

En rekke av museene i Lofoten tilbyr utstillinger og aktiviteter spesielt rettet mot barn. Her er våre tips til familievennlige museer og attraksjoner i regionen.

Kunst og kulturopplevelser for barna

La barna få utforske sine kreative evner i ferien. I Lofoten har vi flere gallerier som er morsomme for barn og voksne. Et besøk på Magic Ice er også et must - barna elsker å komme inn i en helt ny verden av is, hvor de kan ake sklia og drikke av et glass som også er spiselig. 

Gårdsbesøk med familien

La barna være med på gårdsbesøk når dere er i Lofoten. Stikk innom Aalan Gård, Hov Gård Lofoten, Lofoten Gårsysteri og Livland gård og barna vil få nærkontakt med dyrene og smake på nye ting. Livland Gård lager også sin egen iskrem!