Familieferie Lofoten

Lofoten har masse spennende å by på, også for barnefamilier. Barn liker å utforske, oppdage, leke og lære og vi har laget liste over familievennlige aktiviteter:

14.06.201610:53 Sissel Hansen
Klikk her for full oversikt over familievennlig overnatting, aktiviteter og turforslag.

Anbefalte familieaktiviteter i Lofoten:

Lofotakvariet

Et høydepunkt på Lofotakvariet er mating av sel og otere, men du kan også lære masse om Skreien og alle de andre fiskene som lever i havet rundt Lofoten. Akvariet har også kafè og en suvernirbutikk med masse spennende for barn og voksne. Les mer.

Hesteridning på islandshester

En tur på hesteryggen langs kritthvite Lofotstrender har blitt en veldig populær familieaktivitet og man kan velge mellom korte og lengre turer. Hestene er rolige og snille, så de egner seg veldig bra for barn som ønsker å ri for første gang. Les mer.

Golfskøy på en av verdens mest spektakulære baner

Uhøytidelig moro for vennegjengen og familien. Denne opplevelsen passer både for de som aldri har prøvd golf før og for mer erfarne golfere. Dere får en instruksjon på treningsfelt og spill på noen utvalgte hull på selve banen med vår instruktør. Ha det morsomt og lær om golf samtidig! Les mer.

Lofotr Vikingmuseum

På Vikingmuseet kan man reise 1000 år tilbake i tid og oppleve hvordan vikingene levde i Lofoten. Bli med å ro vikingskipet, skyt med pil og bue, se på håndtverkerne arbeide, smeden smi og spis mat på vikingvis. Museet var i 2013 nominert til European Museum of The Year Award, så det er vel verdt et besøk! Les mer

Besøk på bondegården

Gårdsbesøk er spennende for barn. Møt dyrene på bondegården og kanskje ta lunsjen på gårdskafeen? Smak på lokale oster og urtete fra urtehagen. Aalan Gård & Lofoten Gårdsysteri er to flotte besøksgårder.

Lek på kritthvite sandstrender

Lofoten har mange fantastiske strender som egner seg perfekt til lek og utforskning. Noen favoritter: Bunesstranda, Rambergstranda, Hauklandstranda, Utakleiv, Hovstranda, Rørvikstranda og Kallestranda. Les mer 

Stand Up Paddle boarding (SUP) og surfing

SUP er en aktivitet som stadig blir mer populær og som egner seg fint for barn på stille sommerdager. På Unstad er det også fint på dager med mindre bølger å leke seg i vannet med et longboard. Alt kan bookes her.

Snorkling

For de som er glade i vann er snorkling en spennende aktivitet hvor man kan utforske livet under vannskorpa. Kanskje finner man kråkeboller eller noen spennende skjell? Les mer

Fisketur

«En ekte Lofottorsk jeg er for jeg er født i Henningsvær…» Når man er i Lofoten bør man jo fiske litt etter Lofottorsken. Havet er full av fisk, så det er gode muligheter for å få napp! Les mer

Gå tur i marka

Lofoten er full av enkle og familievennlige stier hvor man kan utforske naturen blant fjell og fjorder. Noen eksempler: Svolvær - Nøkksætra, Hoven på Gimsøya, Haukland til Uttakleiv, Vindstad - Bunes. Les mer

Camping

Lofoten er perfekt for camping. Det er mange tilrettelagte campingplasser med gode fasiliteter og vakker utsikt fra hytta eller teltet. Les mer

Kanotur

Å gli gjennom vannet med kano er balsam for sjela. For barn er dette en spennende og morsom aktivitet. Husk redningsvest for store og små! Lofoten Feriesenter i Svolvær leier ut kanoer.

Kunst og gallerier

Barn synes ofte at kunst er spennende og fasinerende. I Lofoten er det mange flotte gallerier. Les mer

Finn og book flere aktiviteter her. 

CH / Visitnorway.com, click to open in lightbox
CH / Visitnorway.com, click to open in lightbox
CH / Visitnorway.com, click to open in lightbox
CH / Visitnorway.com, click to open in lightbox
CH / Visitnorway.com, click to open in lightbox
Hov Hestegård, click to open in lightbox

Familieaktiviteter

Gøy på museum

En rekke av museene i Lofoten tilbyr utstillinger og aktiviteter spesielt rettet mot barn. Her er våre tips til familievennlige museer og attraksjoner i regionen.

Kunst og kulturopplevelser for barna

La barna få utforske sine kreative evner i ferien. I Lofoten har vi flere gallerier som er morsomme for barn og voksne. Et besøk på Magic Ice er også et must - barna elsker å komme inn i en helt ny verden av is, hvor de kan ake sklia og drikke av et glass som også er spiselig. 

Gårdsbesøk med familien

La barna være med på gårdsbesøk når dere er i Lofoten. Stikk innom Aalan Gård, Hov Gård Lofoten, Lofoten Gårsysteri og Livland gård og barna vil få nærkontakt med dyrene og smake på nye ting. Livland Gård lager også sin egen iskrem!