Aktiviteter på Røst

Røst er det viktigste fiskeværet under Lofotfisket!

Artikkel
07.09.201811:18 Sissel

Under denne perioden er havet fullt av fisk, havna full av båter og øya full av liv. De store korallrevene blandet med Golfstrømmen som strømmer forbi, gir skreien de perfekte gyteforholdene.  Utover sommeren viser flere av øyas seks fiskebruk frem årets tørrfiskproduksjon for besøkende, selvfølgelig med prøvesmaking. Vil du ut i båt selv, er det flere som tilbyr fisketurer og båtutleie.

På våren og sommeren arrangeres det også turer ut til fuglefjellene og Skomvær fyr, hvor billedkunstneren Theodor Kittelsen bodde en periode på slutten av 1800-tallet. I fuglefjellene kan man oppleve havets papegøye, lundefuglen, havørna, krykkja som hekker i fjellveggen, skarv, alke og lomvi. Et rikt fugleliv som må oppleves.

På selve Røstlandet er det et rikt utvalg av helårsåpne kafeer og spisesteder og flere gallerier. Det er enkelt å sykle rundt hele øya, og det finnes flere fine turstier som passer for liten og stor. På veien kan du ta en titt på Røst kirke eller de gamle kirkeruinene, eller se nærmere på det gamle handelsstedet Brygga.

Siste helga i juni hvert år arrangeres Lundefestivalen på Røst, en kulturell helg med mye musikk og moro for hele familien. I tillegg arrangeres havfiskefestival, og innimellom settes det også opp opera. Querini-operaen ble fremført for første gang på Røst i 2012, til strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse.

Her er linker til noe av aktivitetstilbudet på Røst:

Lundefestivalen

Querinioperaen

RØST RIB

Røst Bryggehotell

Sykkelutleie på Røst

En vandring i tørrfiskens rike

Guidet busstur