Bunesstranda

På nordsiden av Moskenesøya ligger en av de vakreste strender i Lofoten - Bunesstranda, som er en del av Lofotodden nasjonalpark. Hit kommer man seg bare med båt, og fra Reine til Vinstad over Reinefjorden, går det daglige avganger. Her kan du lese mer om hvordan komme seg til Bunesstranda.

Fottur
27.08.202022:48 Sissel

Informasjon om Bunesstranda (riktig navn er: Bunessanden)

 • Parkering: Parkering i Reine, ikke mulig å ta bil til Bunessanden.
 • Sesong: april - oktober.
 • Distanse: 2,8 km (en vei).
 • Høydemeter: 80 m.o.h.
 • Varighet: 2-4 timer tur/retur.
 • Vanskelighetsgrad: Lett tur som passer alle.
 • Startpunkt: Kaia på Vindstad.

En av Lofotens vakreste strender

Bunesstranda

Foto: Bunesstranda - Kristian Nashoug.

På nordsia av Moskenesøya ligger en av Lofotens perler, Bunesstranda, som er en del av Lofotodden nasjonalpark. Hit kommer man seg bare med båt, og fra Reine går det daglige avganger. På sommerrute kan båten gå flere ganger daglig: Reinefjord rutetabell . Parker bilen i Reine, og spaser til fergen. Den ligger 300m fra den lokale bensinstasjonen, men det er også skiltet. Midt på sommeren kan det være lurt å være tidlig ute da fergen ofte er full. Båten går innover Reinefjorden i et mektig landskap til du går av på bygda som heter Vindstad. Bygda er i seg selv en serverdighet. Det sies at det bor et par eldre der fremdeles men det meste her ute benyttes til feriehus. Når du går i land på brygga på Vindstad tar du til høyre og følger stien som går gjennom bygda. Rett før du kommer til enden av veien vil du komme til et skilt i veikanten som viser vei til Bunessanden. Denne stien følger du opp bakken til du når toppen og du får et flott overblikk over stranda på motsatt side. Stien derifra tar deg ned til stranden. Bunesstranda har ofte blitt kåret til en av Norges vakreste strender der den ligger med Helvettestinden og Storskiva på hver sin side, stranden midt i og åpent hav rett forut. Ønsker du å ta deg et bad i det forfriskende havet er det bare å hoppe i det!

Overnatting eller båt i retur?

Bunesstranda

Foto: Stien til Bunesstranda - Geir Rune Holm.

Du kan enten ta båten tilbake til Reine eller overnatte i telt, men husk å sjekk timetabell for når båten går tilbake. Det er mulighet og lov å campe i nærheten av stranden, men sett deg inn i hva du må ta hensyn til i nasjonalparken. Det er rasfare fra Helvetestinden, så unngå å campe i rassonen! Husk også å sjekke værmeldingen siden stranden og campingområdet er veldig eksponert for nordvesten. Turen opp til Helvetestinden som ligger 662 moh, er også en veldig populær fjelltur som man kan ta mens man er der. Fjellturen egner seg ikke hvis man har med barn.

5 ofte stilte spørsmål:

 1. Er turen familievennlig? Svar: Turen er kjempefin for alle og passer ypperlig som en familietur.
 2. Må man ha med seg mat? Svar: Det er ingen butikker på Vindstad så man må ta med det man trenger av mat og tilbehør før man reiser utover.
 3. Er turen lang og krevende? Svar: Nei, dette er en tur som alle kan være med på og det er fin sti. De fleste bruker som regel 1 time en vei.
 4. Finnes det noen plass å fylle vann? Det er mulighet til å fylle vann, det er en del små fossefall og bekker rund i området.
 5. Er det lov og telte? Svar: Sjekk ut turistkartet hvor det er lov å telte på Bunesstranda, men unngå å telte i rassonen under Helvetestinden eller lag for mange leirplasser. Husk å ta med ekstra pose for å ta med hjem søppel og sjekk værmeldingen da området er veldig eksponert om det skulle bli sterk vind.

Andre nyttige tips

 • Det er droneforbud innenfor nasjonalparkgrensa, altså både på Einangen, Bunesstranda og på Helvetestinden.
 • Unngå å tenne bål som kan ødelegge den sårbare strandvegetasjonen, som kan føre til erosjon.
 • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her.
 • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her.