Påskeretreat: Yoga, gong og naturnærvær i Skrova

Bli med på en 7 dagers retreat – der vi inviterer deg til å lande i deg selv og din egen kropp gjennom yoga, meditasjon og avspenning. Her kan du unne deg en time-out, oppleve at nærkontakt med den kraftfulle Lofot-naturen bringer deg nærmere deg selv og andre - og føle at flyt, balanse og livsglede forsterkes.

Arrangement
11.12.201902:21 Sissel

Vi samles til guidet naturnærværs-vandringer, og du får være med på lydbad med store krystallsyngeboller – en fantastisk, avslappende opplevelse. Vi samles rundt bålet til fullmåneseremoni – med meditasjon, historiefortelling og fellesskap. Vi vandrer i stillhet til de kritthvite strendene, og – om du så vil – nyter vi et forfriskende vinterbad.
Det er vanskelig å sette ord på følelsen man får av naturnærvær. En vesentlig del av opplevelsen foregår som et «stille språk». I naturen hører man stillheten på en annen måte enn i et stille rom. Det er ikke fravær av lyd i naturen – men summing fra blader, gress, steiner, bølger og vind som følger en rytme som kroppen også kjenner igjen. Det skapes harmoni. Det stille språket oppstår når vi åpner sansene våre og våger å lytte bakenfor det vi har utviklet ord og logikk for.
Vi ønsker å gjøre vårt beste for å legge til rette for at du skal få en reiseopplevelse der de ytre rammene forsterker din indre reise. På denne måten vil du oppleve at sanseinntrykkene og naturopplevelsen forsterkes.
“Every moment happens twice: inside and outside, and they are two different histories.”
-Zadie Smith, White Teeth
Vi har laget et fleksibelt program der du velger det som passer til ditt behov. Om du bare har lyst til å være med på morgenyogaen kan du enten melde deg på alle seks klassene – eller komme på de dagene som passer deg (dropin).
Hvis du ønsker ytterligere fordypelse i deg selv kan du delta på de ulike arrangementene; guidet naturnærværs-vandring med bading, fullmåneseremoni, lydbad og vandretur med meditasjon og samling rundt bålet. Det er også mulig med dropin på arrangementene.
Har du behov for overnatting gir du beskjed – så ordner vi det for deg.
Program
Tirsdag 7.4: ankomst og installering fom. Kl. 16
Hver morgen, onsdag tom. mandag: kl. 7:30 – 9:00: morgenyoga
Onsdag 8.4, kl. 18:00 – 21:00 Fullmåneseremoni med Liv Skrudland
Torsdag 9.4, kl. 18:00 – 20:30 Lydbad med myk yin-yoga med Liv Skrudland
Fredag 10.4, kl. 11:00 – 14:00 Guidet naturnærværs-vandring med bading med Anniken Enger
Lørdag 11.4, kl. 20:00 – 22:00 Vandretur med meditasjon og bålsamling med Anniken Enger
Søndag 12.4, kl. 11:00 – 13:00 Silent walking med Anniken Enger
Mandag 13.4: morgenyoga, og deretter avreise.
Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i programmet.

Om arrangørene og retreatlederne
Retreaten arrangeres av Inner & Outer Journeys (www.ioj.no) som tilbyr retreater i Skrova og Lofoten, og Min Yoga Lofoten (www.yogalofoten.no) som er yogasenteret i Svolvær. Booking gjøres direkte til Min Yoga. Sammen ønsker vi å bygge opp Lofoten som en retreatdestinasjon.

Anniken Enger
Anniken leder retreaten og vil holde yogaklassene og guide oss inn i nærværet til naturen.
Hun er yogalærer fra PadmaKarma Yoga School i Kerala, India, og opplært i klassisk hatha yoga i Sivananda-tradisjonen. Av bakgrunn er hun sosiolog og har fire års utdannelse i energipsykologi. Hun har også fordypet seg i naturnærvær gjennom shinrin yoku, og vil guide naturvandringene. Anniken står for det praktiske og er din vertinne under oppholdet.

Liv Skrudland
Liv vil holde fullmåneseremoni og lydbad for oss. Hun er utdannet sanger, kranio-sakralterapeut og yogalærer, og er i dag bosatt i Vesterålen. Hun har mange års erfaring med å holde seremonier, og har gått i lære hos flere sjamaner både i inn og utlandet, og har blant annet ett års opplæring i holde svettehytter. Samlinger rundt bålet ved fullmåne har hun ledet siden 2012, og lydbad holder hun jevnlig i sitt studio på Maurnes i Vesterålen.
Om yogaen
Anniken Enger underviser klassisk hatha yoga, som passer alle nivåer. Fokus er på tilstedeværelse gjennom kroppen og økt sanselighet, og jeg vil legge til rette slik at du som deltaker får anledning til bare å VÆRE, til å åpne alle sansene slik at opplevelsen av den storslåtte naturen blir en indre og ytre reise.
En typisk klasse starter med pranayama (pusteøvelser) for å roe ned sinnet, deretter en serie med solhilsener for å varme opp alle deler av kroppen. Så går vi gjennom de 12 grunnleggende yoga-asanaene (stillingene) som bl.a. beveger ryggraden i alle retninger. Alle klasser avsluttes med en guidet avspenning.
Klassen vil oppleves som relativt rolig – en mellomting mellom ashtanga og yin. Vi puster oss inn i stillingene – og holder dem relativt lenge - slik at kroppen får anledning til å justere og tilpasse seg. Du vil oppleve økt fleksibilitet, styrke og kroppskontakt og kjenne deg roligere og mer tilstede etter klassen.
Yogasalen
Yogarommet vårt er i Skrova samfunnshus, en gymsal med fantastisk utsikt mot innløpet til Skrova. Rommet har mykt gulv, godt ventilasjonsanlegg og svært godt lydanlegg. Her er det garderober med dusjer og toaletter.
Du kan låne yogamatter av oss, men ta gjerne med deg eget teppe og evt. props du har behov for (bånd, puter o.l.)

Om Skrova
Skrova er en vakker øy som ligger 30 minutters fergetur fra Svolvær – Lofotens hovedstad. Fra øyas høyeste top på 281 moh, har man fantastisk utsikt til kritthvite strender, turkist hav og hele Lofotveggen. Det var en som sa: «Du har ikke sett Lofoten før du har vært i Skrova». Skrova er et av få levende fiskevær i Norge, og her lever 185 mennesker gjennom hele året. Flesteparten av de som bor på øya jobber på fiskemottaket, og nettopp denne arbeidsplassen gjør at det er både skole og dagligvarebutikk, to restauranter, fotogalleri, SOPS – en utendørs fotoutstilling, øysykler som skoleelevene har dekorert og ikke minst et aktivt korpsmiljø. Skrova har antagelig det største korpset i verden – målt i andel av innbyggerne.
Naturen er lett tilgjengelig, og det er kort vei fra den kompakte bebyggelsen til store naturområder der du kan finne deg steder å sitte helt alene. Om du så vil. Bading fra en av de vakre strendene anbefales på det sterkeste.

Overnatting og mat
Gi beskjed dersom du trenger overnatting. Det er mange koselige overnattingsmuligheter i Skrova. Deltakerne ordner mat selv. Innkjøp kan gjøres i den lokale Coop butikken. Vi forsøker å få til at retreatdeltakerne bor på samme sted, og da kan man gå sammen om å organisere felles matlaging.
Overnatting skjer på Skrova Suites (arkitekttegnet hus på kaia) til ca. 700,- natten. Enkeltrom, delt bad og kjøkken med 2 andre deltakere.

Transport
Alt. 1 (anbefales):
Tog eller fly til Bodø.
Hurtigbåt (uten bil), fra Bodø – Skrova. Rutetider her: https://177nordland.no/a/regionale-hurtigbaatruter
Alt. 2:
Tog eller fly til Bodø. Fly med Widerøe fra Bodø til Svolvær.
Ferge Svolvær – Skrova. Fergetider her: http://ruteinfo.thn.no/bm/default.aspx?rnr=135
Alt. 3:
Fly til Evenes (Harstad/Narvik). Buss Evenes – Svolvær
Ferge Svolvær – Skrova. Fergetider her: http://ruteinfo.thn.no/bm/default.aspx?rnr=135
Alt. 4
Bil til Svolvær. Ferge Svolvær – Skrova. Fergetider her: http://ruteinfo.thn.no/bm/default.aspx?rnr=135


Pakkeliste
- Myke og løse klær til yoga
- Yogamatte og pledd
- Gode sko og klær til å gå på tur i
- Vindjakke/regnjakke + vindbukse/regnbukse
- Varme klær til bålkvelder
- Øreplugger, hvis følsom for lyder om natten
- Toalettartikler (shampo, dusjsåpe og personlige toalettartikler)
- Vannflaske til å ha med ut
- Termos til varm drikke
- Liten tursekk
- Sitteunderlag eller skinn til å ha ute
- Gjerne en notatbok for egne refleksjoner underveis

E-post: anniken@ioj.no
Nettside: https://www.yogalofoten.no/yogaskrova,

Anniken
Skrovafjellet
Skrova
Skrova
Skrovafjellet
Yoga